Porast cijena u najtraženijim gradovima

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su prosječne oglašavane cijene stanova u najtraženijim gradovima tijekom studenog zabilježile porast vrijednosti.
Zagreb, Pula, Split, Osijek i Zadar gradovi su u kojima se tijekom studenog na oglasniku Crozilla.com najviše pretraživala ponuda stanova za prodaju, a osim velike potražnje u njima su i oglašavane cijene bile više no lanjske.

cijene-stanova-Crozilla-11-2018

U Zagrebu su cijene stanova na godišnjoj razini porasle za 9,7 posto, dok su u odnosu na mjesec ranije bile za 0,7 posto više, a kvadratni je metar u prosjeku oglašavan po 1905 eura. Najskuplji dio Zagreba je i u studenom, kao i ranije, ostao Centar u kojem se za kvadrat tražilo 2212 eura, dok je s druge strane rijeke Save, u Novom Zagrebu, kvadratni metar stana u prosjeku oglašavan po 1574 eura.

Pula i Split bilježe mjesečni porast od 0,5 posto. Pulskim su stanovima prosječne cijene porasle za 15 posto na godišnjoj razini, pa je tamošnji kvadrat oglašavan po 1678 eura, dok se u Splitu za kvadratni metar stana u prosjeku tražilo 2855 eura, što je 13,5 posto više no lani.

Prosječna oglašavana cijena stana u Osijeku tijekom studenog je pala za 0,1 posto na mjesečnoj razini, ali je na godišnjoj porasla za 1,1 posto, a cijena kvadratnog metra iznosila je 962 eura.

Bez obzira radi li se o kućama, stanovima ili građevinskim zemljištima, Zadar je grad koji se u mjesecu studenom našao na samom vrhu ljestvice najtraženijih. Prosječna tražena cijena stanova u Zadru je iznosila 2197 eura što je, prema podacima oglasnika Crozilla.com, 1,4 posto više no mjesec ranije, te 14,5 posto više no lani.

Zabilježen porast vrijednosti na mjesečnoj i godišnjoj razini

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su cijene stanova i u studenom nastavile rasti. Na mjesečnoj su razini porasle za 1 posto, dok su na godišnjoj razini u prosjeku zabilježene 8,1 posto više vrijednosti.

Najjeftiniji stanovi oglašavani su u gradovima u unutrašnjosti gdje ih se moglo pronaći po cijenama već od oko 300 eura po kvadratnome metru.
Prosječna oglašavana cijena kvadrata stana u Bjelovaru je, prema podacima oglasnika Crozilla.com, iznosila 779 eura, u Slavonskome Brodu 802 eura, a u Osijeku 962 eura.
Nešto skuplji od drugih gradova u unutrašnjosti bili su Varaždin, u kojem se za kvadratni metar u prosjeku tražilo 1120 eura, te najtraženiji Zagreb sa prosječnom cijenom kvadrata stana od 1905 eura.

Najviše su vrijednosti zabilježene u gradovima diljem obale, a prvo mjesto po visini cijena i dalje drži Dubrovnik u kojem se za kvadratni metar stana u prosjeku tražio 3771 euro. U brojnim gradovima na moru cijene stanova više su od 2000 eura po kvadratnome metru. Prosječna cijena kvadrata u Opatiji je iznosila 2947 eura, u Splitu 2855 eura, u Zadru 2197 eura. U Šibeniku se, prema podacima oglasnika Crozilla.com, za kvadratni metar stana u prosjeku tražilo 2055 eura, a u Umagu 2036 eura.

Nešto „primjerenije“ cijene tijekom studenog su oglašavane u Rijeci gdje se za kvadratni metar u prosjeku tražilo 1455 eura, u Senju 1594 eura, te u Puli 1678 eura i Poreču 1865 eura.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>