Porast cijena nekretnina na splitskom tržištu

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako su prosječne tražene cijene nekretnina na splitskom području tijekom veljače zabilježile porast vrijednosti.

Split-Crozilla-nekretnine
Putem oglasnika Crozilla.com već se neko vrijeme u Splitu teško može pronaći stan s cijenom „kvadrata“ nižom od 1000 eura, a najviše vrijednosti u tom gradu postižu nekretnine na dobrim lokacijama: u središtu grada, u elitnim četvrtima, kao i one uz obalu, a iznose dodatno povisuje i sam pogled na more.

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako je tijekom veljače najveći godišnji porast cijena stanova zabilježen upravo u Splitu u kojem su „kvadrati“ bili za oko 16 posto skuplji no u istom mjesecu lani. U odnosu na siječanj, cijene tamošnjih stanova porasle su za 2,1 posto, te se popele na 2648 eura po kvadratnome metru.

Osim onih za prodaju, podaci Crozilla.com pokazali su kako je veljača donijela i više cijene stanova za najam. U odnosu na isti mjesec lani one su porasle za oko 8 posto, a njihove su mjesečne najamnine oglašavane po iznosima od 200 eura – koliko se minimalno tražilo za one veličine između 20 i 40 „kvadrata“, pa sve do 1800 eura koliko se tražilo za najam stanova najvećih površina.

U najkraćem mjesecu u godini, u gradu podno Marjana porasle su i cijene kuća: za 0,7 posto na mjesečnoj, te za 5,4 posto na godišnjoj razini, a za jedan se kvadratni metar, s uključenom cijenom okućnice, u prosjeku tražilo 2175 eura.

Cijene zemljišta više no lanjske

Pozitivan predznak u promjeni cijena zabilježen je i kada su u pitanju zemljišta. Naime, prema podacima oglasnika Crozilla.com, za „kvadrat“ građevinskog zemljišta na području županije Splitsko-dalmatinske tijekom veljače se tražilo 146 eura, što je u prosjeku 3,5 posto više nego u istom mjesecu lani.

Velika potražnja za stanovima u Splitu

Osim visinom cijena, splitski se stanovi i prema potražnji nalaze pri samom vrhu ljestvice. Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su se, uz najtraženiji Zagreb, stanovi za prodaju i najam tijekom veljače najčešće pretraživali i na području Splita.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>