Porasle cijene stanova na Jadranu

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazuju kako su prosječe tražene cijene stanova tijekom ožujka bile 0,3 posto niže no mjesec ranije. U odnosu na isti mjesec lani, cijene su u prosjeku pale za 0,5 posto.

Crozilla-nekretnina-na-moru

Najveći mjesečni pad cijena stanova tijekom ožujka je zabilježen u Sisku i Zagrebu, dok je porast cijena zabilježen samo u gradovima na Jadranu.
Cijene stanova se na mjesečnoj razini nisu promijenile u Bjelovaru, Rijeci i Vukovaru, dok su neznatne promjene od 0,1 posto zabilježene u Umagu, Poreču i Osijeku.
U Sisku, koji bilježi najveći mjesečni pad, cijene su bile se je 8,3 posto niže no mjesec ranije, a za „kvadrat“ stana u prosjeku se tražilo 700 eura.
Zagrebačkim se stanovima prosječna tražena cijena tijekom ožujka spustila za 2,2 posto, te je iznosila 1577 eura po metru kvadratnom.
Prema podacima portala Crozilla.com najveći porast cijena stanova bilježe Senj, u kojem su cijene porasle za 2,1 posto te se popele na 1241 euro, i Split u kojem se za „kvadrat“ stana u prosjeku tražilo 2256 eura što je 1,9 posto više no mjesec ranije.

Na godišnjoj razini najveći pad cijena stanova zabilježen je u Bjelovaru gdje su cijene bile niže za 7,4 posto, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 804 eura, jednako kao i mjesec ranije.
Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako je u Dubrovniku zabilježen najveći godišnji porast cijena, koji iznosi 4,4 posto. Tamošnjim je stanovima cijena porasla i na mjesečnoj razini, za 0,9 posto, pa se za jedan metar kvadratni u prosjeku tražilo 3119 eura.

Pad cijena zagrebačkih stanova

Stanovi koji su putem portala Crozilla.com tijekom ožujka oglašavani na području Zagreba u prosjeku su bili oko 2 posto jeftiniji nego mjesec ranije, a prosječna tražena cijena metra kvadratnog spustila se na 1577 eura.

Najveći mjesečni pad tijekom ožujka je zabilježen na istočnom dijelu grada, gdje su cijene pale za 3,3 posto i spustile se na 1528 eura po „kvadratu“. Najniža tražena cijena metra kvadratnog zabilježena je u Novom Zagrebu gdje je iznosila 1266 eura, dok su, prema podacima portala Crozilla.com, najviše cijene zabilježene u središtu grada gdje su u prosjeku iznosile 1885 eura.

Zagrebački stanovi najtraženiji

Statistike portala Crozilla.com pokazale su kako su tijekom ožujka najtraženiji bili stanovi na području Zagreba, a zatim oni u Splitu, Zadru, Osijeku i Rijeci. U Zagrebu je najveća potražnja bila za stanovima za prodaju na području u centra, zatim za onima na Trešnjevci, Jarunu, te u Maksimiru i Španskom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>