Porasle cijene nekretnina u Zagrebu

Potražnja za nekretninama na zagrebačkom tržištu ne stišava se niti ljeti, a tijekom lipnja porasle su i njihove cijene.

Zagreb_Crozilla_stanovi
Prosječna tražena cijena zagrebačkih stanova tijekom lipnja je na Crozilla.com oglašavana po 1847 eura po kvadratnome metru, što predstavlja porast u odnosu na prethodni mjesec kao i na prethodne godine.
Na mjesečnoj su razini cijene tamošnjih stanova porasle za 0,7 posto, te za 10,3 posto na godišnjoj razini. U odnosu na 2016. godinu porasle su za 15,7 posto, te za 17,5 posto u odnosu na isti mjesec 2015. godine.
Osim kupoprodajnih, u Zagrebu su tijekom lipnja porasle i cijene najma stanova koje prema podacima oglasnika Crozilla.com bilježe 1 posto više mjesečne, te 7 posto više godišnje vrijednosti.
Trend porasta bilježe i cijene kuća koje su tijekom lipnja porasle za 0,8 posto na mjesečnoj, te 2 posto na godišnjoj razini, a za jedan se kvadratni metar, s uključenom cijenom okućnice, u prosjeku tražilo 1249 eura što je gotovo 600 eura niže od prosječne cijene stana.

Cijene stanova penju se do 6000 eura

Lipanjske cijene kvadrata zagrebačkih stanova kretale su se već od iznosa nižih i od 600 eura, te su se penjale i preko od 6.000 eura.
Analiza cijena stanova koji su se tijekom lipnja prodavali putem oglasnika Crozilla.com pokazala je kako je najveći mjesečni porast na zagrebačkom području zabilježen na zapadnom dijelu grada gdje su vrijednosti bile 1,6 posto više, a za kvadratni se metar u prosjeku tražilo 1692 eura.
Istočni dio Zagreba bilježi mjesečni porast od 0,8 posto, a prosječna tražena cijena tamošnjeg kvadrata stana iznosila je 1707 eura.
Mjesečni porast od 0,2 posto zabilježen je u Centru, gdje se za kvadrat u prosjeku tražilo 2157 eura, ali i u Novom Zagrebu gdje je prosječna oglašavana cijena iznosila 1464 eura po metru kvadratnom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>