Popis banaka s kojima je potpisan ugovor o davanju subvencioniranih stambenih kredita

Ugovor o davanju subvencioniranih stambenih kredita potpisan je s 14 banaka, za koje je nakon pregleda i ocjene ponuda utvrđeno da ispunjavaju uvjete propisane javnim pozivom.

Efektivne kamatne stope koje su banke ponudile kreću se od 2,09 do 3,50 posto za kune odnosno od 2,15 do 3,50 posto za eure, piše APN.

novac-cijena

Poziv za prikupljanje ponuda za sklapanje ugovora o davanju subvencioniranih kredita, APN je objavila 10. veljače 2021. godine dok je rok za dostavu ponuda bio 18. veljače 2021. godine.

Kreditne institucije (banke) ugovorom su se obvezale obavljati poslove pod uvjetima i na način određen Zakonom o subvencioniranju stambenih kredita ili pod uvjetom koji su za korisnika kredita ili Republiku Hrvatsku povoljniji od uvjeta propisanih Zakonom.

Prijave građana putem banaka najvjerojatnije od 29. ožujka

3. ožujka 2021 godine predviđena je objava oglasa o početku subvencioniranja stambenih kredita, kada će građani moći početi podnositi svoje zahtjeve bankama. Zaprimanje prijava u APN, koje banke predaju u ime svojih klijenata, najvjerojatnije će započeti 29. ožujkapiše APN.
Oglas će trajati sve do utroška osiguranih sredstava, odnosno do objave oglasa o prestanku, a za ovu godinu za tu mjeru se planira utrošiti 50 milijuna kuna.

Popis odabranih kreditnih institucija s kojima je sklopljen ugovor nalazi se ovdje.

Izvor: APN 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>