Pao promet nekretninama, ali ne i cijene

Da će koronakriza odmah ozbiljno rušiti cijene stanova nadali su se mnogi, no za sad od toga ništa, piše Dnevnik.hr.
„Trenutna situacija na tržištu je takva da kupci imaju velika očekivanja o padu cijena. Misle da se to već dogodilo i da će se dogoditi preko noći, dok s druge strane prodavatelji su i dalje ustrajni pri svojim cijenama“, kaže Antonija Mikišić, agentica za nekretnine.

U Zagrebu se, kako piše Dnevnik.hr,  traži od 1400 do 2000 eura po kvadratu na manje atraktivnim lokcijama. Što se ide prema atraktivnijim lokacijama, poput sada Knežije ili Trešnjevke, cijene rastu. Potres je učinio svoje pa se u centru cijene kreću od 1500 do 3500 eura za novogradnju. U Rijeci su cijene uglavnom od 1200 do 1800 eura, a u Splitu ispod 2000 eura ne možete ništa.

stanovi-cijene

Dubravko Ranilović, direktor agencije i predsjednik Udruženja poslovanja nekretninama pri HGK kaže kako je promet pao za više od 30 posto.
„U nekim dijelovima Hrvatske čak i 50, 60 posto i to će, naravno, uzrokovati daljnjim padom cijena“, kaže Ranilović te dodaje kako neće sve nekretnine izgubiti na cijeni. Doći će do velikog segmentiranja tržišta.
„Tako da će nekim nekretninama zaista cijena pasti. To se posebno vidi na onima kojima su cijene bile nerealne i prije pandemije. Dok će se neke nekretnine vrlo malo korigirati ili će im cijena pasti vrlo malo ili im uopće neće pasti“, kaže Ranilović.
Drugim riječima, kvalitetna novogradnja i dobra lokacija će i dalje biti na cijeni.

Izvor: Dnevnik.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>