Pada li Zagreb u drugi plan?

Brojni građani maštaju o kući na moru i stanu u Zagrebu. Nekretnine na području glavnog grada, obično su bile traženije no u drugim mjestima, no tijekom ožujka takva je situacija bila samo kada su u pitanju stanovi.

Kada je riječ o kupnji kuća i građevinskih zemljišta, Zagreb se tijekom ožujka potencijalnim stranim i domaćim kupcima našao u sasvim drugom planu.
Tijekom ožujka je ponuda stanova za prodaju i najam i dalje ostala najtraženija na zagrebačkom području, no kada je riječ o kućama ili građevinskim zemljištima, domaći i strani kupci ipak su pokazali veći interes za drugim područjima. Posjetitelji oglasnika Crozilla.com najčešće su pregledavali zemljišta koja se prodaju na istarskom području, a kada su u pitanju kuće za prodaju, najveći su interes pokazali za onima na području Osijeka.

Najveća potražnja za kućama u Osijeku

Putem oglasnika Crozilla.com tijekom ožujka na istočnom dijelu Hrvatske mogle su se pronaći kuće izrazito niskih cijena, a u manjim mjestima izvan gradova mogle su se pronaći i one koje se prodaju čak i po 5.000 eura. Stoga nije ni čudno da su tako niske cijene mnogima probudile znatiželju. Upravo se na području Osijeka tijekom ožujka putem oglasnika Crozilla.com najviše pretraživala ponuda kuća za prodaju.
Osim osječkih, pretraživale su se i kuće u Poreču, Samoboru i Šibeniku. Stranci su pak, pokazali interes za kućama na moru, a najviše za onima na Viru, zatim u Puli, Umagu, Vodicama, Crikvenici i Medulinu.
Građevinska zemljišta su strani i domaći posjetitelji oglasnika Crozilla.com najčešće pretraživali na istarskom području. Najtraženija su bila zemljišta koja su se prodavala u Poreču, a zatim Zadru, Zagrebu, Primoštenu, Dubrovniku i Puli. Potencijalni strani kupci u ožujku su najviše gledali ponudu građevinskih zemljišta na području Premanture, a zatim i ponudu onih u Zagrebu, na Ugljanu, te u Zadru i Dubrovniku.

Stanovi u Zagrebu i dalje najtraženiji

Zagreb, Split, Pula, Zadar i Osijek područja su u kojima se tijekom ožujka najviše pretraživala ponuda stanova. Centar, Trešnjevka, Maksimir, Jarun i Dubrava zagrebački su kvartovi u kojima su se, prema podacima oglasnika Crozilla.com, stanovi najviše pretraživali.
Kada je riječ o potencijalnim stranim kupcima, oni su najveći interes pokazali za stanovima koji se prodaju na području Zagreba, Splita, Makarske, Crikvenice i Zadra.
Stanovi za najam su se najčešće pretraživali u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru i Puli. Tijekom ožujka, posjetitelji oglasnika Crozilla.com pokazali su velik interes i za stanovima manjih površina, pa su tako garsonijere bile najtraženije u Zadru, zatim Zagrebu i Rijeci.
Za najam stanova interes su pokazali i stranci koje je najviše zanimala ponuda oglasa u Splitu, Opatiji, Zagrebu, Osijeku i Rijeci, a takvi su u najvećem broju dolazili iz BiH, Austrije, Srbije, Australije i Njemačke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>