Pad cijena poslovnih prostora

Prosječne tražene cijene poslovnih prostora oglašavanih na portalu Crozilla.com tijekom listopada na mjesečnoj razini bilježe nešto niže vrijednosti.

ured-Crozilla

Cijene ureda i ordinacija

Prema podacima portala Crozilla.com prosječne tražene cijene ureda i ordinacija tijekom listopada bilježe blagi porast u Zagrebu i Splitu, dok Pula, Rijeka i Zadar bilježe pad cijena.

Porast cijena ureda i ordinacija tijekom listopada je zabilježen u Zagrebu i Splitu. Zagrebačke su cijene porasle za 4,5 posto, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 1636 eura. U Splitu se za „kvadrat“ tražilo 1808 eura što je tek 0,1 posto više no mjesec ranije.
Prema podacima portala Crozilla.com cijene ureda i ordinacija osjetan pad bilježe u Puli gdje su na mjesečnoj razini bile 9,5 posto niže, a prosječna cijena metra kvadratnog spustila se na 1339 eura.
Zadar bilježi pad cijena od 2,3 posto, pa se tijekom listopada za jedan tamošnji metar kvadratni u prosjeku tražio 1431 euro. Mala razlika u cijenama, točnije pad od 0,8 posto prema statistikama portala Crozilla.com zabilježen je u Rijeci gdje se za jedan metar kvadratni u prosjeku tražilo 1552 eura.

Gdje su porasle cijene najma?

Prosječne najamnine ureda i ordinacija oglašavanih putem Crozilla.com tijekom listopada ne bilježe značajne mjesečne promjene. Ovisno o potražnji, lokaciji, uređenosti, dotrajalosti i drugim faktorima, cijene najma razlikuju se od grada do grada, no njihov je najam u prosjeku iznosio oko 10 eura po metru kvadratnom.

Blagi porast prosječnog traženog iznosa najamnina ureda i ordinacija zabilježen je u Puli gdje se za jedan metar kvadratni u prosjeku tražilo 12 eura. Gotovo jednake kao i mjesec ranije ostale su cijene najma ove vrste poslovnih prostora oglašavanih u Splitu i Zagrebu. Prosječna tražena cijena kvadrata u Zagrebu je iznosila 9,6 eura, a u Splitu 11 eura. Po pitanju cijena najma, između Splita i Zagreba našla se Rijeka gdje je prosječna mjesečna najamnina ureda i ordinacija oglašavanih na Crozilla.com iznosila 10 eura po metru kvadratnom.

Zagrebački uredi najtraženiji

Statistike portala Crozilla.com pokazale su kako su se tijekom listopada najviše pretraživali oglasi za najam ili prodaju ureda i ordinacija na području Zagreba, a zatim Varaždina, Splita i Rijeke. Na području Zagreba su se najviše pretraživali oni na području Malešnice, Španskog i Prečkog.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>