Ovo su tijekom 2019. godine bili najtraženiji gradovi za kupnju i najam nekretnina

Podaci oglasnika Crozilla.com za 2019. godinu nisu iznenađujući: Zagreb je ostao najtraženiji grad.
Na ljestvici najtraženijih gradova za kupnju i najam nekretnina tijekom 2019. godine prvo mjesto na oglasniku Crozilla.com zauzeo je Zagreb. Bez obzira radi li se o kućama, stanovima ili građevinskim zemljištima, domaćim su posjetiteljima oglasnika Crozilla.com nekretnine u Zagrebu prvi izbor.

Ponudu nekretnina za prodaju tijekom 2019. godine na oglasniku Crozilla.com pretraživali su i potencijalni strani kupci, koji su uz stanove u Zagrebu i Crikvenici, najviše pretraživali kuće na Viru, a najbrojniji su bili oni iz Bosne i Hercegovine, zatim Austrije, Njemačke i Slovenije.
Navedeni podaci izvrstan su pokazatelj učinkovitosti oglašavanja na Crozilla.com, s obzirom da upravo Slovenci, Nijemci i Austrijanci, uz naravno Hrvate, posjeduju najveći broj hrvatskih nekretnina.

grad-nekretnine-1

Najviše se traže stanovi

Zagreb, Osijek, Pula, Split, Zadar i Rijeka gradovi su u kojima se tijekom 2019. godine na oglasniku za nekretnine Crozilla.com najviše pretraživala ponuda stanova za prodaju. Inozemne posjetitelje oglasnika Crozilla.com zanimala je ponuda stanova u Zagrebu, Crikvenici, Umagu i Puli, a najčešće su dolazili iz BiH, Austrije, Slovenije i Njemačke.

Stanovi za najam lani su također bili izrazito traženi, a pritom su prva mjesta na ljestvici potražnje zauzimali oni u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Zadru. Potrebu za najmom stanova imali su i posjetitelji oglasnika Crozilla.com iz inozemstva, a pritom su najčešći bili oni iz BiH, Njemačke, Srbije i Slovenije. Stranci su uglavnom pretraživali ponudu stanova za najam na području Zagreba, Splita, Rijeke, Zadra i Pule.

Iako su cijene kuća u većini gradova bile niže od cijena stanova, potražnja za stanovima ipak je bila veća.
Većina kuća na tržištu uglavnom je velike površine, a najčešće su u prodaji obiteljske višekatnice namijenjene stanovanju potomaka s obiteljima, građene prema „starom principu“ gdje se na svakoj etaži nalazi po jedan stan. Takve kuće vrlo često nisu funkcionalne te ne zadovoljavaju potrebe modernih obitelji.
Najveća potražnja za kućama zabilježena je u Zagrebu, Osijeku, Poreču, Zadru i Puli. Stranci su, pak, najviše pretraživali kuće na jadranskom području, a pritom je prednjačio otok Vir, zatim Vodice i Poreč. Najveći broj stranaca koji su tijekom 2019. godine pretraživali kuće za prodaju na oglasniku Crozilla.com dolazio je iz Njemačke, Švicarske i Slovenije.

Brojni kupci uvelike traže nove kuće modernog dizajna, uglavnom prizemnice, a okućnica je također jedan od bitnih faktora. Upravo takvih na tržištu, na žalost, nema „previše“, pa se mnogi kupci ipak odlučuju na kupnju građevinskog zemljišta na kojem mogu izgraditi vlastiti dom prema svojim željama i potrebama.

Tijekom 2019. godine najtraženiji gradovi za kupnju građevinskih zemljišta na oglasniku Crozilla.com bili su Zagreb, Zadar i Poreč. Osim domaćih, građevinske su kvadrate pretraživali i inozemni kupci od kojih su najbrojniji bili oni iz Njemačke i Slovenije.
Poreč, Vir, Ugljan, Medulin, Umag i Pula – tijekom 2019. godine bila su potencijalnim stranim kupcima najzanimljivija područja za pretraživanje građevinskih zemljišta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>