Ovo su gradovi u kojima se najviše traže nekretnine za prodaju i najam

Iako brojni potencijalni kupci tijekom cijele godinu pretražuju ponudu nekretnina za prodaju, podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako je tijekom kolovoza potražnja za nekretninama bila intenzivnija nego u mjesecima ranije. Jedan od razloga tome svakako su i subvencionirani krediti kojima vlada RH pomaže mladima riješiti stambeno pitanje, a prijave za njih već treću godinu za redom kreću u rujnu.

grad-kuce-crozilla

Najviše se pretražuje ponuda stanova

Zagreb, Osijek, Zadar, Split i Pula u kolovozu su na oglasniku Crozilla.com bili najtraženiji gradovi za kupnju stanova. Potencijalni stranci kupci, najčešće oni iz Slovenije, BiH, Njemačke i Austrije, uglavnom su pretraživali ponudu stanova na Krku, te u Zagrebu i Crikvenici.

Kraj kolovoza u akademskim gradovima obično označava i razdoblje velike potražnje za stanovima za najam, a Rijeka, Zagreb, Split i Zadar gradovi su u kojima se u kolovozu na oglasniku Crozilla.com najčešće pretraživala ponuda takvih.
Inozemni se posjetitelji na našem području najčešće zadržavaju neko kraće vrijeme, a pritom obično odsjedaju u sobama, apartmanima ili drugim jedinicama za turistički najam, no dio strane „publike“ na oglasniku Crozilla.com ipak pretražuje i stanove za dugoročni najam. Kada je riječ o stranim posjetiteljima koji su u kolovozu pretraživali stanove za najam, u najvećem se broju radilo o onima iz BiH, Njemačke, Slovenije i Srbije, a najviše ih je zanimala ponuda oglasa u Splitu, Zagrebu i Rijeci.

Kao i do sada, kuće su i u kolovozu bile slabije tražene, ali ujedno i jeftinije nego stanovi, a najviše su se pretraživale one u Osijeku, a zatim u Zagrebu, te Viru i Zadru. Potencijalni strani kupci interes su uglavnom pokazali za kućama na moru, a pritom su ih najviše zanimale one na području Poreča, Vira, Vodica, Zadra i Krka. Nijemci, Slovenci, Austrijanci i Švicarci u kolovozu su bili najbrojniji strani posjetitelji oglasnika Crozilla.com koji su pokazivali interes za kućama za prodaju.

Osim za kupnju ili najam kuća i stanova, brojni potencijalni kupci pokazuju interes i za kupnjom građevinskih zemljišta, a u kolovozu je najveća potražnja vladala za onima u Zagrebu, zatim na Krku, u Poreču, te Viru i Zadru. Osim domaćih, građevinska su zemljišta pretraživali i inozemni posjetitelji oglasnika Crozilla.com, a najbrojniji su bili oni iz Njemačke, Slovenije, BiH i Austrije, koji su uglavnom pretraživali ponudu oglasa na području Istre – najviše Labin i Poreč, zatim zemljišta u Zadru i na Krku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>