Ova su područja pod posebnim povećalom kupaca

Na vrhu ljestvice prioriteta posjetiteljima oglasnika za nekretnine Crozilla.com u listopadu se nalazio grad Zagreb koji je držao vodeću poziciju prema potražnji za stanovima, kućama i građevinskim zemljištima.

kuca-stan-kljuc-crozilla

Najveća potražnja za stanovima za prodaju tijekom listopada je vladala u Zagrebu u kojem je novogradnja bila izričito tražena, a zatim i u Rijeci, Splitu, Osijeku, Puli i Zadru.
Kada je riječ o inozemnim posjetiteljima oglasnika Crozilla.com zainteresiranima za stanove, u listopadu su najbrojniji bili oni iz susjedne Bosne i Hercegovine, a zatim Njemačke, Slovenije i Austrije. Oni su najveći interes pokazali za Zagrebom, a slijede ga Crikvenica, Vodice, Krk, Pula i Rijeka.

Najveća potražnja za najmom stanova vladala je u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Zadru i Puli.
Interes za najmom pokazali su i stranci od kojih su u listopadu bili najbrojniji oni iz Bosne i Hercegovine, a zatim i Njemačke, Slovenije i Srbije. Strane su posjetitelje najviše zanimali stanovi u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Opatiji i Zadru.

Pojačan interes za kućama i zemljištima

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako su se tijekom listopada kuće znatno više pretraživale no u istom mjesecu prošle godine. Taj podatak i ne čudi s obzirom da su nakon proljetne karantene kuće uvelike dobile na značaju.
Kupnja ili izgradnja vlastite kuće, posebno na gradskoj periferiji mnogima postaje sve češći izbor. U usporedbi s kupnjom stana, u prilog kupnji kuće nerijetko ide to što se za istu svotu može dobiti veći broj stambenih kvadrata, skupa s okućnicom u toj cijeni.

kuca-crozilla-1

Zagreb, Osijek, Rijeka, Samobor i Zadar područja su u kojima se na oglasniku Crozilla.com tijekom listopada najviše pretraživala ponuda kuća za prodaju. Kuće su zanimale i strane posjetitelje od kojih je najveći broj dolazio iz Njemačke, Slovenije i Austrije. Strance obično zanimaju kuće koje se prodaju na moru pa je tako najveća potražnja vladala za onima na Viru, a zatim u Crikvenici, Poreču i Vodicama – za koje su najviše bili zainteresirani Nijemci, dok su Slovenci najviše pretraživali Istarsku županiju i Krk.

Poljoprivredna zemljišta posebno tražena na otocima

Najveća potražnja za građevinskim zemljištima i dalje se odvija na području grada Zagreba. Pula, Poreč, Rijeka, Zadar i Samobor područja su na kojima je također vladala velika potražnja.
Za kupnju građevinskih zemljišta interes su pokazali i strani posjetitelji oglasnika Crozilla.com od kojih su u listopadu bili najbrojniji oni iz Njemačke, Austrije, Bosne i Hercegovine, te Švicarske i Slovenije. Područja koja su najviše zanimala potencijalne strane kupce su Vir, Poreč, Vodnjan i Pelješac, a slijede ih zemljišta na području Istre te Krka.

zemljiste-crozilla

Bez obzira radi li se o domaćim ili inozemnim posjetiteljima oglasnika Crozilla.com poljoprivredna su se zemljišta u listopadu uglavnom tražila na moru. Najtraženija su bila ona na Krku, zatim u Poreču, Kaštelima i Rovinju.
Strani posjetitelji oglasnika Crozilla.com najviše su tražili zemljišta na području Ližnjana, a tražena su i na području Primorsko-goranske županije, najviše na Krku, a zatim i ona na Viru i u Poreču.
Najveći broj stanaca zainteresiranih za poljoprivredna zemljišta dolazio je iz Austrije i Slovenije.

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>