Objaviti će se imena građevinskih tvrtki koje rade na crno

HUP: Objavit ćemo imena građevinskih tvrtki koje rade na crno! Ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić sastao se s izaslanstvima Udruge poslodavaca graditeljstva HUP-a i Sindikata graditeljstva Hrvatske – piše Seebiz.eu.

Ovaj inicijalni sastanak održan je s ciljem upoznavanja svih zainteresiranih strana s aktualnim pitanjima u sektoru graditeljstva i uspostavljanja konstruktivnog dijaloga, navodi se u priopćenju iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Teško stanje u graditeljstvu, jednom od krizom najpogođenijih sektora, ponajprije se očituje u značajnom smanjenju poslovnih aktivnosti i brojnim stečajevima građevinskih poduzeća, velikom broju otpuštenih radnika te kašnjenju u isplati plaća u brojnim poslovnim subjektima. Nepovoljni trendovi u graditeljstvu nastavljeni su i u trećem tromjesečju 2010. godine, kad je zabilježeno smanjenje vrijednosti novih narudžbi za 24,2 posto u odnosu na isto razdoblje 2009. godine, stoji u priopćenju.

Ministar Bačić upoznao je nazočne s aktivnostima i mjerama koje Vlada Republike Hrvatske i resorno Ministarstvo poduzimaju u cilju oživljavanja građevinarstva i pratećih djelatnosti. Jedna od njih je i prijedlog Zakona o subvencioniranju i državnom jamstvu stambenih kredita o kojemu se ovih dana raspravlja u Hrvatskom saboru.

Izneseni su i konkretni prijedlozi za stvaranje povoljnijih uvjeta za investicije u građevinarstvu, među kojima je posebna pozornost posvećena općim uvjetima poslovanja i sprječavanju nelojalne konkurencije. Predstavnici Udruge poslodavaca graditeljstva HUP-a najavili su objavljivanje imena građevinskih tvrtki koje rade na crno i ne uplaćuju doprinose, odnosno plaće svojim zaposlenicima. Očekuje se da će se sljedeći sastanak na kojem će biti riječi o konkretnim mjerama održati već za tri tjedna.

Izvor: Seebiz.eu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>