Novogradnja se može naći jeftinije i od 1000 eura po kvadratu

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su prosječene vrijednosti stanova u novogradnji tijekom srpnja u prosjeku porasle za 0,2 posto.

novogradnja-1
Bez obzira da li je riječ o nekretninama stare ili novije gradnje, obje opcije, ovisno o željama, potrebama i mogućnostima kupaca, imaju svoje prednosti i nedostatke.
Prilagodba i dizajn prostora prema vlastitim potrebama već u fazi izgradnje, energetska učinkovitost, osigurana parkirališna mjesta, garancija kvalitete objekta, korištenje suvremenih materijala za izgradnju – samo su neki od brojnih razloga zbog kojih se kupci odlučuju za kupnju stanova u novogradnji.
Raspon oglašavanih cijena novih stanova u srpnju je na oglasniku Crozilla.com bio vrlo širok, a određen je faktorima poput lokacije, stanja nekretnine, izgrađenosti, opreme, kvalitete, namještenosti i drugih čimbenika.
Njihove su se tražene cijene kretale od oko 800 eura po kvadratu, pa sve do iznosa većih i od 10.000 eura za kvadratni metar.

Među gradovima koji su uključeni u ovo istraživanje najveći je pad srpanjskih cijena zabilježen u Osijeku. Tamošnje su cijene, prema podacima oglasnika Crozilla.com na mjesečnoj razini pale za 3,5 posto, a za kvadratni se metar novog stana u prosjeku tražilo 1146 eura. Raspon njihovih oglašavanih cijena tijekom srpnja se kretao između 900 i 1300 eura po kvadratnome metru.

Novim stanovima na varaždinskom području cijena je porasla za 1,7 posto i popela se na 1347 eura, a tijekom srpnja su oglašavane u rasponu od oko 800 do 1700 eura po kvadratu.

Novogradnja je tijekom srpnja u Zagrebu oglašavana od 800 do oko 3800 eura po kvadratu, a prosječna je cijena, prema podacima oglasnika Crozilla.com, iznosila 1979 eura što je 0,9 posto više nego mjesec ranije.

Pad cijena od 1,2 posto zabilježen je u Zadru u kojem su se tražene vrijednosti novogradnje penjale do gotovo 4.000 eura po kvadratnome metru, a njihova je prosječna oglašavana cijena iznosila 1967 eura po kvadratu.

Mjesečni pad u visini od 0,8 posto tijekom srpnja je zabilježen u Rijeci i Opatiji. Cijene kvadrata novih stanova u Rijeci su se tijekom srpnja penjale i preko 4.500 eura, a u prosjeku su iznosile 2012 eura. U Opatiji su njihove tražene cijene oglašavane i preko 10.000 eura, no tijekom srpnja su u prosjeku iznosile 3302 eura.

Niže cijene novogradnje u visini od 0,1 posto tijekom srpnja su, prema podacima oglasnika Crozilla.com, zabilježene u Poreču gdje se za kvadrat u prosjeku tražilo 2034 eura, te u Šibeniku gdje je njihova cijena iznosila 2615 eura. U Šibeniku su se cijene kvadrata novih stanova penjale i do 6200 eura, a u Poreču do oko 4200 eura.

Najveći mjesečni porast zabilježen je u Splitu gdje su se oglašavane cijene kvadrata stanova u novogradnji tijekom srpnja penjale do iznosa od oko 4700 eura, a za kvadratni se metar u prosjeku tražilo 2617 eura što je 3,9 posto više no mjesec ranije.

Porast od 1,9 posto zabilježen je u Puli gdje su se oglašavane cijene kvadrata penjale do iznosa od oko 3500 eura, a za kvadratni se metar u prosjeku tražilo 1638 eura.

U Senju su se cijene kvadratnog metra novogradnje tijekom srpnja kretale od oko 1100 eura do 2200 eura, a u prosjeku su iznosile 1635 eura što je 0,2 posto više no mjesec ranije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>