Novi broj – Hausbau

Mediteranska arhitektura ne predstavlja samo lijepu uspomenu na odmor. Tu se radi o sasvim drugačijem stilu života okarakteriziranom  blizinom prirode.

Hausbau novi broj za srpanj/kolovoz 2009. godine donosi veliku temu o kućama u mediteranskom stilu. Mnogi ljudi mediteranski ugođaj poistovjećuju s osjećajem životne radosti i opuštanja što karakterizira godišnje odmore, svejedno provode li ih u Italiji, Francuskoj ili Hrvatskoj.

Cijele generacije upoznate su s pojmom ljetovanja na jugu, a „mediteranski simboli“ arhitekture pronašli su svoje mjesto i u kontinentalnoj gradnji: zemljani tonovi, višestrešni krovovi, arkade i prozori velikih formata s griljama glavna su obilježja mediteranskih vila.

Naslovna tema novog ljetnog broja magazina Hausbau detaljno obrađuje i prikazuje objekte građene u tom stilu koji se idealno uklapaju u kontinentalno podneblje istovremeno doprinoseći očuvanju „duha“ godišnjih odmora i u svakodnevnom životu.

Osim toga u novom broju može se pročitati tema o solarnim sustavima – sunce je jedini izvor energije koji ne šalje „račun“ na kućnu adresu, a koje su sve komponente u sklopu takvih sustava, na što treba obratiti posebnu pažnju i gdje ima smisla ugrađivati solarne kolektore, pročitajte u kratkom članku ljetnog broja magazina Hausbau.

Novi broj Hausbau magazina potražite na svim kioscima, a više pogledajte na www.mbi.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>