Niže cijene poslovnih prostora u najtraženijim gradovima

Osim kod nekretnina za stanovanje, promjene u vidu pada cijena u pojedinim su gradovima zabilježene i na tržištu poslovnih prostora oglašavanih putem Crozilla.com.

poslovni-prostor-crozilla
Najtraženiji gradovi za najam ili kupnju uredskih prostora i ordinacija tijekom travnja su na oglasniku za nekretnine Crozilla.com bili Zagreb, Rijeka, Split, Osijek i Pula.

Korona virus ostavlja posljedice i na tržištu poslovnih prostora

Korona virus utjecao je na sve grane gospodarstva, a imuno nije bilo niti tržište nekretnina, odnosno, u ovom slučaju tržište poslovnih prostora.
Cijene ureda i ordinacija u pojedinim, izrazito traženim gradovima, bilježe nešto niže mjesečne vrijednosti. Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako su u Zagrebu, Puli i Splitu travanjske cijene ureda i ordinacija bile niže no mjesec ranije, dok Rijeka ipak bilježi njihov porast.

Prema podacima oglasnika za nekretnine Crozilla.com cijene uredskih prostora i ordinacija tijekom travnja u Zagrebu bilježe 1,2 posto niže mjesečne vrijednosti, a kvadratni je metar oglašavan po prosječnoj cijeni od 1709 eura.
Pula bilježi pad od 1,4 posto i prosječnu oglašavanu cijenu kvadrata od 1536 eura. Uredi i ordinacije za prodaju oglašavani u travnju putem Crozilla.com na području Splita bilježe pad mjesečnih vrijednosti u visini od 1,8 posto i cijenu kvadrata od 2390 eura.
Rijeka, pak, usprkos mirovanju tržišta, bilježi nešto više cijene, a porast od 1,7 posto donio je oglašavanu cijenu kvadrata od 1536 eura.

Bez obzira na lokaciju, uređenost, ponudu, namjenu i druge faktore, tržište poslovnih prostora tijekom travnja je bilo prilično mirno. Zbog poteškoća u obavljanju djelatnosti, iz već poznatih razloga, dobar se dio poduzetnika tada našao u problemima. Tek su rijetki radili na uobičajenim lokacijama i radnim mjestima, dio djelatnika prebačen je na rad od kuće, dok su treći bili prisiljeni, privremeno ili trajno, zatvoriti svoje objekte. Smanjena potreba za korištenjem komercijalnih nekretnina, ali ujedno i neizvjesnost u trajanje te nezavidne situacije uvelike su utjecali i na potražnju za objektima poslovne namjene.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>