Nikad manje novca za adaptaciju

Krizu koja je pogodila građevinski sektor u velikoj mjeri osjećaju i tvrtke koje se bave adaptacijama, dogradnjom i preuređivanje stambenih prostora.

Naime, te tvrtke prema neslužbenim podacima bilježe i do pedeset posto manje posla ove godine. Više o tome govorio je za News Gordan Grozdanović, direktor tvrtke ‘Dina d.o.o.’, koja se već 20 godina, između ostalog, bavi graditeljstvom, adaptacijama, dogradnjom i preuređivanjem. ‘Ovu godinu nekako smo preživjeli ponajprije zbog poslova dogovorenih lani. Sudeći po ugovorenim poslovima u ovoj godini slijedeća će biti još teža”, rekao je Grozdanović. Njegova je tvrtka ove godine ostvarila oko pedeset posto manje poslova na području adaptacije, a to se prema njegovim riječima događa zbog nekoliko faktora.

“Prvi je što građani realno imaju manje novca te su vrlo oprezni prilikom većih ulaganja. Drugi je taj što su poskupjeli krediti i teže ih je dobiti. Treći je faktor strah građana od gubitka posla i neizvjesnost od mogućeg produbljivanja ekonomske krize”, rekao je Grozdanović. No, njegova tvrtka kako bi opstala od slijedeće godine uvest će mogućnost kartičnog plaćanja adaptacija.

“Bit ćemo prva tvrtka u Hrvatskoj koja nudi tako nešto. Na taj način smatram da ćemo potaknuti građane da se hrabrije odluče na uređenje i prilagodbu svojih prostora kako bi kvalitetnije živjeli”, napomenuo je Grozdanović.

News je besplatni dvotjednik koji se distribuira u 400.000 primjeraka izravno u domove u četiri regije u Hrvatskoj: Grad Zagreb, Istra, Slavonski Brod i okolica te Vukovarsko srijemska županija. Zagrebačko izdanje postoji dulje od pet godina, dok su se ostale regije polako priključivale. Sadržajem novina pokriva najrazličitije aktualne teme iz našeg društva, što je čini zanimljivom za najširu publiku.

Novina se financira isključivo putem oglasa, a velika naklada čini je najtiražnijom u regiji. News je poseban i po svojoj distribuciji jer čitateljima izravno dolazi u domove. Prema istraživanju Media Pulsa, News je, iako izlazi svaki drugi tjedan, čitaniji od bilo kojeg tjednika.

Zagreb News


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>