Nijemci pokazuju veći interes za kućama nego potencijalni domaći kupci

Zagreb je na oglasniku za nekretnine Crozilla.com i u mjesecu rujnu već standardno bio najtraženiji grad za kupnju stanova. Brojem posjetitelja zainteresiranih za oglase iz te rubrike slijede ga Split, Rijeka, Pula, Osijek i Zadar.
Za kupnju stanova tijekom rujna su interes pokazivali i potencijalni strani kupci, od kojih su najbrojniji bili oni iz Njemačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Austrije.

kuca-na-plazi
Sve donedavno Zagreb je bio najtraženiji grad za najam stanova, a u rujnu se prema posjećenosti našao tek na trećoj poziciji, iza prvoplasirane Rijeke i drugoplasiranog Splita.

Vir, Zagreb, Osijek, Rijeka, Zadar i Pula područja su na kojima je tijekom rujna vladala najveća potražnja za kućama.
Analiza posjećenosti oglasa za prodaju kuća u rujnu je pokazala iznenađujuće rezultate. Naime, za kuće koje se prodaju putem oglasnika Crozilla.com najviše zainteresiranih potencijalnih kupaca dolazilo je s područja Njemačke, a prvenstveno su pretraživali objekte na Viru. Zanimljivo je da su Nijemci pokazali veći interes za kupnjom kuća nego domaći kupci. Njihova je koncentracija bila uglavnom usmjerena na otok Vir, a zatim i na kuće koji se prodaju u Vodicama, Crikvenici, Poreču, Krku i Zadru.

Zemljišta traženija no lani

Analiza podataka oglasnika Crozilla.com pokazala je kako su građevinska zemljišta tijekom rujna bila osjetno traženija nego lani, naime, zabilježeno je preko 20 posto više pregleda nego u istom mjesecu prošle godine.
Zagreb, Pula, Krk, Zadar, Poreč i Kaštela područja su na kojima se tijekom rujna na oglasniku Crozilla.com najviše pretraživala ponuda građevinskih zemljišta. Osim domaćih, interes su pokazali i potencijalni strani kupci, a zanimljivo je da su u rujnu najbrojniji bili oni iz Španjolske koji su najviše pretraživali istarsko područje.
Osim Španjolaca, velik je interes dolazio i od posjetitelja iz Njemačke i Srbije, a osim interesa za zemljištima na području Istarske županije, potencijalne strane kupce zanimala su i ona u Puli, zatim Zadru, Zadarskoj županiji, te u Vodicama i Poreču.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>