Nema većih odstupanja kod potražnje za nekretninama

Pregled najtraženijih područja za kupnju nekretnina tijekom veljače ne bilježi drastična odstupanja od prethodnih mjeseci.
Nekretnine na području Zagreba i u najkraćem su mjesecu u godini bile traženije od onih u drugim gradovima. Bez obzira da li je riječ o kućama, stanovima ili građevinskim zemljištima, najveći broj posjetitelja oglasnika Crozilla.com i dalje pretražuje nekretnine na zagrebačkom području.

potraznja-crozilla-nekretnine-1
Osim domaćih, nekretnine za prodaju ili najam putem oglasnika Crozilla.com pretraživali su i potencijalni kupci iz inozemstva koji su tijekom veljače činili preko 20 posto od ukupnog broja posjetitelja.
Kada je riječ o stanovima za prodaju, izuzev najtraženijeg Zagreba, velika je potražnja vladala i za onima u Puli, Osijeku, Zadru i Splitu.
Potencijalni strani kupci uglavnom su dolazili iz BiH, Njemačke, Slovenije, Švicarske i Austrije, a pretežno su ih zanimali stanovi koji se prodaju u Zagrebu, Umagu, Krku, Puli, Poreču i Crikvenici.

Ponuda kuća tijekom veljače se na oglasniku Crozilla.com najviše pretraživala na području Zagreba, Osijeka, Zadra, Poreča, Samobora i Pule. Inozemni posjetitelji koji su pokazali interes za kućama na području Hrvatske, u najvećem su broju dolazili iz Njemačke, Slovenije, Mađarske, Austrije i Švicarske, a najviše su ih zanimale kuće na Viru, zatim u Crikvenici, Vodicama te na području Zadarske županije.

Zagreb, Poreč, Split, Kaštela, Rijeka, Zadar i Pula gradovi su u kojima se najviše pretraživala ponuda građevinskih zemljišta. Takve su nekretnine tražili i strani posjetitelji oglasnika Crozilla.com, a pritom ih je uglavnom zanimala ponuda na području Poreča, Kaštela, Medulina, Opatije, Umaga i Krka.

Očekuje se porast potražnje

Subvencioniranje stambenih kredita za mlade, koje je do sada imalo velik odaziv, trebalo bi opet krenuti od jeseni. Prethodne je dvije godine ova mjera imala velik utjecaj na tržište nekretnina, iz razloga što je većina kupaca do 45 godina starosti željela iskoristiti državne subvencije. Stoga je za očekivati kako će navedena mjera i ove godine imati takav utjecaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>