Nekretnine u Samoboru sve poželjnije kupcima

Velik broj ljudi, posebno mladih obitelji s djecom, sanja o životu u vlastitom domu u malom i mirnom gradiću. U blizini grada Zagreba, okružen šumama i zelenilom, smjestio se upravo jedan takav – grad Samobor.

Samobor-nekretnine-Crozilla
Taj idilični grad godinama je bio jedno od omiljenih izletničkih odredišta, a kombinacija mira i tišine, te blizine grada Zagreba učinila ga je i poželjnim mjestom za stanovanje.
Rujanske statistike portala Crozilla.com pokazale su kako su potencijalni kupci pokazali velik interes za kućama i stanovima za prodaju upravo na području Samobora.

Kada je riječ o kućama, tijekom rujna su na portalu Crozilla.com bile najtraženije baš one na području Samobora, a zanimljivo je da je za njima vladala veća potražnja već za onima u Zagrebu.
„Prednost Samobora pred Zagrebom je u tome što je Samobor manji grad, mirniji i sigurniji za odrastanje djece. Gdje god da ste u Samoboru sve vam je blizu jer je grad mali. Školskoj djeci se nudi jako puno dodatnih sadržaja, puno različitih sportskih aktivnosti i klubova, poznata i cijenjena glazbena škola, škole stranih jezika, mnoga kulturno umjetnička društva… Samobor ima kompletnu društvenu i upravnu infrastrukturu te sve što trebate možete obaviti bez korištenja auta ili javnog prijevoza. Ima bogatu povijest, te puno kulturnih događanja tijekom cijele godine.“ – rekao je Marijan Lukšić, direktor agencije Samobor nekretnine d.o.o. za portal Crozilla.com.

Kakve se nekretnine traže u Samoboru?

Samobor-nekretnine-Crozilla„U Samoboru se dosta traže gradilišta za izgradnju obiteljske kuće. Samobor je poznat kao jedan od najpoželjnijih gradova za stanovanje, grad s puno zelenila, te kupci koji dolaze iz Zagreba i drugih lokacija najviše žele kuću, a teko onda stan.
Većina kupaca će radije kupiti gradilište kako bi sami sagradili kuću po vlastitim željama i po potrebama, a u skladu s današnjim energetskim i drugim standardima. Kupnjom gotove kuće, kupci će proći jeftinije, ali moraju biti spremni na kompromise jer kuća nikad nije ono što ste zamislili, kako bi sami sagradili. Dakle uz malo kompromisa možete proći jeftinije.“– rekao je Marijan Lukšić za portal Crozilla.com, te kaže kako se, unatoč tome što su stari samoborski stanovi zanimljivi zbog lokacija na kojima se nalaze (blizina centra, doma zdravlja, škole…), ipak više traži novogradnja, te dodaje: „Kupci žele znati da su u stanu i zgradi nove instalacije, a ne samo završna obrada, da su sagrađeni u skladu s današnjim standardima gradnje, a i cijene stanova u novogradnji su neznatno veće od starih stanova. Jedan od bitnih detalja koji će prevagnuti na novogradnju je i odvojenost svih trošila, te mogućnost kontrole troškova stanovanja.“

Samobor zanima i strane kupce

Podaci portala Crozilla.com pokazali su kako su tijekom rujna domaći potencijalni kupci pokazali velik interes za samoborskim kućama i stanovima, a podaci agencije Samobor nekretnine d.o.o. pokazuju kako i strane kupce zanimaju nekretnine na tom području: „U posljednje vrijeme imamo sve više kupaca iz drugih europskih zemalja (Italija, Njemačka, Mađarska, Engleska, Francuska), te čak i iz prekomorskih zemalja. Od europskih zemalja prednjači broj kupaca koji dolaze iz Engleske.“

Rješenje vlastitog stambenog pitanja mnogi vide u kupnji nekretnine u tom gradu. Marijan Lukšić, direktor agencije Samobor nekretnine d.o.o., za portal Crozilla.com kaže kako kupci tamošnjih nekretnina najčešće dolaze iz Zagreba, a pretežno je riječ o mladima iz cijele Hrvatske koji su ondje studirali, a po završetku studija pronašli posao te se nastanili u Zagrebu ili njegovoj okolici.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>