Nekretnine u Osijeku skuplje i traženije no lani

Osijek je jedan od gradova za čijim nekretninama na oglasniku Crozilla.com već uobičajeno vlada iznimno velika potražnja.
Bez obzira radi li se o stanovima ili kućama, taj se grad redovito nalazi na ljestvici najtraženijih, smješten „uz bok“ Zagrebu i gradovima na Jadranu, od kojih se izdvaja nižim cijenama.

Osijek-crozilla-nekretnine-1

U travnju su se na osječkom području putem oglasnika Crozilla.com najviše pretraživali stanovi za prodaju, no velika je potražnja vlada i za tamošnjim kućama, koje su u ožujku bile traženije nego u Zagrebu i ostalim gradovima.
Potražnja za nekretninama u tom je gradu tijekom travnja bila osjetno veća no lani, a zabilježeno je čak 33 posto više pregleda no u istom mjesecu prošle godine.

Porast potražnje, obično dolazi u kombinaciji s porastom cijena, pa tako i stanovi i kuće u tom gradu tijekom travnja bilježe godišnji porast vrijednosti.
Za kvadratni metar stana u Osijeku tijekom travnja se na oglasniku za nekretnine Crozilla.com u prosjeku tražilo 988 eura što je 0,9 posto veći iznos nego u ožujku, odnosno 1,6 posto više no lani.
Tamošnje su kuće tijekom travnja u prosjeku bile 1,7 posto skuplje nego prošle godine, odnosno 3,2 posto skuplje no u istom mjesecu 2019. godine. Za njihov se kvadratni metar, s uključenom cijenom okućnice, u prosjeku tražilo tek 611 eura, a taj je iznos oko 38 posto manji od cijene kvadratnog metra stana.

Tražena je i novogradnja

Novogradnja je na osječkom području tijekom travnja na oglasniku za nekretnine Crozilla.com oglašavana u rasponu cijena od oko 1200 do 1600 eura po kvadratu, a prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila je 1330 eura.

Komentari iz „prve ruke“

Kakvo je stanje na osječkom tržištu nekretnina vrlo dobro znaju oni koji su se našli u situaciji da unajmljuju, kupuju ili prodaju nekretninu. Članovi Facebook grupe Stanovi Osijek za Crozilla.com dali su svoje komentare vezane uz trenutno stanje u tom gradu.
Jedna od članica navedene grupe rekla je kako je cijena stana kojeg je prodala lani sada veća za preko 9.000 eura. Drugi su se žalili kako je na tamošnjem tržištu ponuda oskudna te nema dovoljno stanova određenih površina.
Dio komentara članova navedene grupe donosimo u nastavku:web-komentar-2
web-komentar
Ostale komentare na ovu temu možete vidjeti u facebook grupi Stanovi Osijek.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>