Najviše cijene „kvadrata“ imaju stanovi na moru

Tijekom travnja na oglasniku Crozilla.com mogli su se pronaći stanovi za prodaju s cijenama „kvadrata“ od tek tristotinjak eura, ali i oni čija je cijena iznosila i preko 10.000 eura.

luksuzni-stan-crozilla1
Najskuplji stanovi oglašavani su u gradovima na moru, a najviše cijene imaju luksuzni stanovi u novogradnji, zatim oni smješteni u prvom redu uz more, kao i stanovi s pogledom na more.
Najniže cijene „kvadrata“ u većini su gradova imali stanovi koji zahtijevaju adaptaciju, oni u fazi izgradnje, kao i stanovi smješteni u obiteljskim kućama.
Najviše travanjske cijene stanova, prema podacima oglasnika Crozilla.com zabilježene su u najskupljem gradu- Dubrovniku, gdje se za metar kvadratni u prosjeku tražilo 3749 eura, što predstavlja mjesečni porast od 2,1 posto. Najviše cijene stanova u tom gradu putem Crozilla.com oglašavane su na Stradunu, u staroj gradskoj jezgri, kao i u prvom redu uz more.
U Opatiji se za „kvadrat“ stana u prosjeku tražilo 2945 eura, što predstavlja mjesečni pad cijena od 1,1 posto.
Šibenik bilježi pad cijena od 1,8 posto, što je cijenu četvornog metra stana u tom gradu spustilo na 1514 eura.
Niže no u drugim gradovima na Jadranu, tijekom travnja su bile cijene stanova u Senju. Prosječna tražena cijena tamošnjih stanova, prema podacima oglasnika Crozilla.com pala je za 0,6 posto, te je tijekom travnja iznosila 1224 eura po četvornom metru.
Splitskim stanovima je prosječna tražena cijena stana porasla za 1 posto, pa je cijena „kvadrata“ 2282 eura.
Prosječna tražena cijena stana u Zadru je tijekom travnja ostala jednaka kao i u ožujku te je iznosila 1855 eura po metru kvadratnom.
Najniže cijene stanova tijekom travnja su, baš kao i ranije, zabilježene u unutrašnjosti.
Najveći mjesečni pad cijena je zabilježen na području Siska gdje su stanovi bili 2,7 posto jeftiniji no mjesec ranije, a cijena „kvadrata“ spustila se na 734 eura.
Bjelovar bilježi porast od 1,7 posto, pa je prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila 784 eura. Prema podacima oglasnika za nekretnine Crozilla.com, Osijek i Slavonski Brod bilježe mjesečni porast cijena od 0,5 posto, dok Varaždin u jednakom postotku bilježi pad cijena. U Slavonskom Brodu se za „kvadrat“ stana u prosjeku tražilo 883 eura, u Osijeku 955 eura, a u Varaždinu 1092 eura.
Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu je, prema podacima oglasnika Crozilla.com iznosila 1670 eura što je 0,4 posto više nego mjesec ranije.

Traže se stanovi u Zagrebu

Analiza posjetitelja oglasnika Crozilla.com pokazala je kako su se tijekom travnja najviše tražili stanovi u Zagrebu, a velika je potražnja vladala i za onima u Splitu, Zadru, Puli i Osijeku.
Potencijalni strani kupci koji su pokazali interes za stanovima, najčešće su pretraživali one koji se prodaju u Zagrebu, Makarskoj, Rijeci, Umagu, Puli, Splitu i Crikvenici.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>