Najviše cijene imaju kuće uz more

Najviše oglašavane cijene kuća su na portalu Crozilla.com tijekom studenog zabilježene u Dubrovniku, Opatiji i Splitu.

Bez obzira na zimski period i smanjenu potražnju, kuće na Jadranu i dalje drže cijenu, te su tijekom studenog bile znatno više od onih u brojnim gradovima u unutrašnjosti. Više cijene kuća na mjesečnoj razini zabilježene su tek u gradovima na moru, a Šibenik i Senj bilježe najveći porast.

Cijene rastu s blizinom mora

Lokacija je ključan faktor kod određivanja cijene nekretnina, pa tako, primjerice, na Jadranu cijene rastu proporcionalno s blizinom mora, a kuće su često skuplje i ako barem imaju pogled na more.  Tijekom studenog su u gradovima na Jadranu najviše cijene imale one kuće smještene uz obalu, te su nerijetko dosezale i milijunske iznose.

Luksuzne vile, rezidencije, privatni posjedi ili stare kamene kuće na dobrim lokacijama – neke su od vrsta kuća koje su tijekom studenog u brojnim gradovima na Jadranu, pa tako i na području Dubrovnika, imale najviše oglašavane cijene „kvadrata“. Prosječna tražena cijena dubrovačkih kuća na portalu Crozilla.com tijekom studenog je porasla za 1,6 posto, pa se za metar kvadratni u prosjeku tražilo 3663 eura.

Unatoč mjesečnom padu, visoke cijene kuća oglašavanih na portalu Crozilla.com tijekom studenog zabilježene su i u Opatiji i Splitu. Opatija bilježi mjesečni pad od 4 posto, a prosječna tražena cijena „kvadrata“ spustila se na 2348 eura. Splitskim je kućama cijena pala za 2,7 posto, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 2216 eura.

Prema podacima portala Crozilla.com u Zadru je prosječna tražena cijena porasla za 1,8 posto i popela se na 1746 eura po metru kvadratnom, a jednak se iznos tražio i u Poreču u kojem su se cijene spustile za 2,1 posto.

Među povoljnijima a Jadranu, po pitanju cijena kuća oglašavanih na portalu Crozilla.com, tijekom studenog bili su gradovi poput Rijeke i Senja. Prosječna tražena cijena kuće u Rijeci je na mjesečnoj razini pala za 1,9 posto i iznosila 1191 euro po metru kvadratnom. Senj bilježi mjesečni porast cijena od 2,3 posto, a prosječna tražena cijena „kvadrata“ kuće iznosila je 1210 eura.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>