Najtraženiji gradovi za kupnju i najam nekretnina

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako su se tijekom srpnja najviše pretraživali stanovi za prodaju ili najam u Zagrebu, zatim Rijeci, Splitu i Zadru.
Potencijalni strani kupci najveći su interes pokazali za stanovima koji se prodaju na području Zagreba, Splita, Makarske, Crikvenice, otoka Krka i Pule. Iako su prema podacima oglasnika za nekretnine Crozilla.com njihove cijene u prosjeku više no cijene kuća, stanovi se ipak više traže i više prodaju.

kuce-na-travi-crozilla

Kada je riječ o kućama za prodaju, tijekom srpnja Zagreb je ostao najtraženiji grad, a nakon njega pretraživale su se i one na području Zadra, Osijeka, Crikvenice i Pule. Strancima kuće u glavnom gradu nisu bile prioritet, pa su oni tijekom srpnja najviše pretraživali one u Zadru i Crikvenici, a tek onda u Zagrebu, zatim Vodicama i Poreču.
Osim u Zagrebu u kojem je potražnja bila najveća, građevinska zemljišta tijekom srpnja su se na oglasniku Crozilla.com pretraživala i na području otoka Krka, zatim Zadra, Pule i Poreča. Stranci su pak, najviše pretraživali ona na području Krka, Poreča i Medulina.

Gdje kupuju stranci?

Najveći broj stranih vlasnika nekretnina na našem području dolazi iz Njemačke i Slovenije, a tijekom srpnja posjetitelji iz tih zemalja pretraživali su i internetski oglasnik Crozilla.com u potrazi za kupnjom ili najmom nekretnina.

Potencijalni strani kupci iz Slovenije tijekom srpnja najčešće su pretraživali nekretnine na Crozilla.com koje su oglašavane na području sjevernog Jadrana. Najviše su ih zanimali stanovi i kuće za prodaju na području otoka Krka, a zatim i stanovi u Zagrebu, Medulinu i Umagu.

Kada je riječ o posjetiteljima oglasnika Crozilla.com iz Njemačke, oni su najveći interes pokazali za kućama koje se prodaju u Zadru, Crikvenici i na Krku, dok su ponudu stanova za prodaju najviše pretraživali na području Zagreba, Medulina i Umaga.

Velik broj upita za nekretnine oglašavane putem Crozilla.com dolazi iz Austrije, a tijekom srpnja su potencijalni kupci iz te zemlje najviše pregledavali stanove za prodaju u Puli, te kuće koje se prodaju na području otoka Krka i Crikvenice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>