Najtraženije nekretnine u Hrvatskoj

Prema podacima specijaliziranog portala za nekretnine Crozilla.com trenutno najtraženije nekretnine u Republici Hrvatskoj su:

Grad Zagreb – stanovi prodaja
Zagrebačka županija – kuće prodaja
Zadarska županija – građevinska zemljišta

Podaci su dobiveni prema broju jedinstvenih posjetitelja koje je najposjećeniji portal za nekretnine Crozilla.com ostvario zadnjih mjesec dana.

Od ukupnog broja jedinstvenih posjetitelja, 38 posto bilo ih je zainteresirano za kupnju stanova što iste i dalje svrstava u najtraženije nekretnine u Hrvatskoj.

Nakon Grada Zagreba gdje su stanovi najtraženiji, velika želja za kupnjom vlastitog stana zabilježena je i u Zagrebačkoj i Primorsko – goranskoj županiji. Najmanja potražnja za stanovima u trajno vlasništvo zabilježena je u Istarskoj županiji.

Velika zainteresiranost za kupnju kuća vlada u Zagrebačkoj županiji. No Hrvati bi kuće htjeli kupovati i na moru, točnije u Zadarskoj županiji. Želja za kućama izražena je i u Osječko – baranjskoj županiji, dok je najmanja potražnja zabilježena u Požeško – slavonskoj županiji.

Prema broju jedinstvenih posjeta na Crozilla.com najdinamičnije tržište nekretnina u Hrvatskoj, ono zagrebačko bilježi i najveću potražnju stanova za najam. Uz Grad Zagreb, veliku potražnju za najam stanova bilježe županije Splitsko – dalmatinska i Osječko – baranjska. U Istarskoj županiji zabilježena je najmanja potražnja najam stanova.

Na internetskom portalu za nekretnine i turizam Crozilla.com iznajmljuju se i kuće. Najveća potražnja za kućama koje se daju u najam zabilježena je u Primorsko – goranskoj i Osječko – baranjskoj županiji te Gradu Zagrebu. Najmanja potražnja za najam kuća zabilježena je u Šibensko – kninskoj županiji.

Porasla je i potražnja za građevinskim zemljištima. Osim u Zagrebačkoj županiji, velika potražnja za građevinskim zemljištima je i u Zadarskoj, Primorsko – goranskoj te Dubrovačko – neretvanskoj županiji. Kada su u pitanju građevinska zemljišta zanimljivo je da najveću zainteresiranost za kupnjom zemljišta pokazuju Nijemci i to na području Zadarske županije.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>