Najskuplji stanovi nalaze se na Jadranu

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su najniže cijene stanova već tradicionalno zabilježene u unutrašnjosti, dok su najviše cijene tijekom studenog bile na moru.


Sisak, Bjelovar i Slavonski Brod gradovi su u kojima se za „kvadrat“ stana u prosjeku tražilo manje od 800 eura, dok je, s druge strane u Dubrovniku, Opatiji i Splitu cijena metra kvadratnog bila veća od 2000 eura.
Mjesečni pad cijena od 1,3 posto tijekom studenog je zabilježen u Dubrovniku gdje su se cijene „kvadrata“ spustile na 3022 eura, te u Slavonskom Brodu gdje je prosječna tražena cijena iznosila 789 eura po metru kvadratnom.
U Sisku su cijene stanova na mjesečnoj razini pale za 1 posto, te se spustile na 721 euro, a u Bjelovaru je porast u gotovo jednakom postotku podigao cijene na 776 eura.

U Splitu se tijekom studenog za kvadratni metar stana u prosjeku tražilo 2230 eura, što je 0,6 posto više no mjesec ranije. Porast od 0,5 posto, prema podacima oglasnika Crozilla.com, zabilježen je u Opatiji gdje je prosječna tražena cijena stana iznosila 2988 eura, te u Puli gdje se za „kvadrat“ u prosjeku tražilo 1311 eura.

Najveći mjesečni porast cijena stanova, prema podacima oglasnika Crozilla.com zabilježen je u Zadru. Prosječne tražene cijene stanova u tom su gradu porasle za 5,2 posto, a prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila je 1891 euro. Porast je tijekom studenog zabilježen i u Senju u kojem su prosječne tražene cijene stanova porasle za 2,2 posto i popele se na 1271 euro po „kvadratu“.

Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu tijekom studenog je iznosila 1626 eura po metru kvadratnom, što je 0,4 posto više no mjesec ranije.

Cijene kvadrata stanova više od 3000 eura

Diljem zemlje moguće je pronaći stanove s cijenama nižim i od 500 eura po metru kvadratnom, dok se istovremeno na tržištu nalaze i oni s cijenom „kvadrata“ višom i od 3000 eura.
Tijekom mjeseca studenog, na oglasniku Crozilla.com najveći broj stanova s tako visokom cijenom „kvadrata“ nalazio se na Jadranu. Najviše stanova s oglašavanim cijenama metra kvadratnog od 3000 eura na više tijekom studenog se nalazilo u Opatiji gdje je čak 46 posto stanova imalo takve cijene, te u Dubrovniku u kojem ih je bilo 44 posto. U ostalim gradovima tijekom mjeseca studenog nije bilo mnogo oglasa za stanove koji se prodaju po takvim cijenama, posebno ne u unutrašnjosti, dok ih u ostalim gradovima na moru nije bilo više od 10 posto.

Zagreb traže i domaći i stranci

Kada su stanovi u pitanju, tijekom studenog su se na oglasniku Crozilla.com najviše tražili stanovi na području Zagreba, a zatim oni u Splitu, Zadru, Puli i Osijeku. Osim u Zagrebu, potencijalni strani kupci, pretraživali su ponudu stanova na moru, a najviše onih na području Splita, Poreča, otoka Krka , te Crikvenice i Pule. Posjetitelji iz drugih zemalja koji su tijekom studenog posjećivali oglasnik za nekretnine Crozilla.com u najvećem su broju dolazili iz BiH, Njemačke, Slovenije i Austrije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>