Najam stana s pravom kupnje

Želite li riješiti stambeno pitanje i obitelji kupiti novi stan, a sada niste u mogućnosti uzeti kredit tvrtka Kapital Konzalting ima rješenje za Vas.

Kliknite na najposjećeniji portal za oglašavanje nekretnina u Hrvatskoj Crozilla.com i potražite stanove s oznakom O2: ove ih godine unajmite, a iduće kupite! O prednostima novog projekta razgovarali smo s voditeljem marketinga tvrtke Kapital Konzalting Krunoslavom Gašparićem. Po prvi put na hrvatskom tržištu nekretnina pojavila se mogućnost da kupac izabere stan, useli te plaća najamninu koja se u ukupnom iznosu odbija od cijene stana.

O čemu je zapravo riječ?

Kupac stana sam, prema vlastitoj kalkulaciji, određuje vrijeme kupnje stana unutar roka od 18 mjeseci. Prema Gašparićevim riječima ideja o najmu stana s pravom kupnje sukus je rezultata dobivenih istraživanjem tržišta nekretnina u Zagrebu te prilagođavanju sličnih modela koji postoje u Europi kao i novonastalim gospodarskim prilikama, poglavito onima u bankarskom sektoru. Gašparić naglašava kako je temeljna prednost projekta „Najam stana s pravom kupnje“ zacijelo situacija u kojoj ljudi koji se odluče za kupnju stana po tom modelu kreditiraju sami sebe u roku od 18 mjeseci: bez učešća, jamaca, troškova obrade i kamata. Sva sredstva koja uplate kao najamninu ulaze im u cijenu stana. I naravno žive u novom, kvalitetnom i nadasve štedljivom stanu.

Okolnosti za kupnju novoga stana trenutno nisu sklone: banke su pooštrile uvjete za odobravanje kredita; kamate su porasle; plaće neće rasti jednakom brzinom kojom rastu troškovi života; komunalne usluge neće pojeftiniti… Pitanje je, međutim, hoće li okolnosti ići na ruku u skorije vrijeme? Stoga držimo opravdanim savjetovati: sada je pravo vrijeme da iskoristite danu priliku, poručuju iz Kapital Konzaltinga.

Stanovi su smješteni u Novom Zagrebu točnije u mjestu Odra. U ponudi „Najam stana s pravom kupnje“ nalazi se dvadesetak stanova, veličine od 65 m2 do 85 m2. Stanovi se nalaze u visokom prizemlju, na prvom ili drugom katu. To su stanovi s dvije ili tri spavaće sobe. S vrtom, s loggiom ili bez vanjskih jedinica. Parkirno mjesto je besplatno. U najam se može uzeti nenamješteni stan. Cijena najma takvog stana je 10.47€/m2. Također, postoji opcija unajmljivanja namještenoga stana. Ova varijanta podrazumijeva namještenu spavaću sobu, kuhinju i dnevni boravak. U tom slučaju cijena najma iznosi 11.59 €/m2.
Ovu jedinstvenu ponudu možete pronaći na Crozilla.com!

Nadalje, svojim potpisom na Ugovor o najmu stana s pravom kupnje klijent dobiva sigurnost jer novac uplaćen za najamninu neće propasti; cijena stana će biti umanjena za ukupni iznos uplaćene najamnine te može uštedjeti do 12.000,00 kn godišnje na račun poreza. Osim toga, dječji vrtić i osnovna škola udaljeni su samo 200-500 metara, a svi sadržaji koje svakodnevno trebate (dječje igralište, dućan, kiosk, kafić, ljekarna, frizerski salon) otvaraju se u samom naselju!

Živjeti u O2-naselju znači živjeti kvalitetno. Kvalitetno izgrađeni stanovi, kvalitetno riješen raspored zgrada; unutar zgrada kvalitetno riješen raspored stanova te kvalitetno riješen sustav grijanja i sustav vodoopskrbe. No spomenuta kvaliteta življenja neće Vam predstavljati ekstra trošak. Baš suprotno: troškovi režija u O2-naselju niži su i do 50 posto! Posebnost O2-naselja jest u tome što se radi o prvom niskoenergetskom naselju u Hrvatskoj. U konceptu niskoenergentskog naselja ključna je riječ ušteda. A kako doznajemo, zbog kvalitetnije komunikacije s užim centrom grada, na proljeće 2009. godine uvodi se i nova autobusna linija: Glavni kolodvor – Odra.

Komentari
  1. 12 godina ago
  2. 11 godina ago
  3. 11 godina ago