Najam luksuznih zagrebačkih stanova

Dolaskom krize pala je potražnja za nekretninama, oslabjela je realizacija prodaje i najma, a prema podacima portala Crozilla.com pale su i njihove cijene.
crozilla-nekretnine_luksuzni_stanovi_ZagrebBez obzira što su cijene nekretnina niže no prijašnjih godina, još uvijek postoji prostor za dodatno spuštanje. Oglašavana cijena najčešće nije ona konačna, još uvijek postoji razlika između tražene i realizirane cijene najma ili prodaje stanova. Kristijan Belinac iz agencije za nekretnine Zagreb4U za portal Crozilla.com rekao je kako se danas sve svodi na ponudu i potražnju, pa su vlasnici, ako žele relativno brzo iznajmiti, sada primorani svoje nekretnine iznajmiti nekad i po daleko nižoj cijeni nego što su je promovirali.

Potražnja za luksuznim stanovima
Većina zagrebačkih stanova koji se iznajmljuju „orijentirana“ je na studente, odnosno masovno rujansko iznajmljivanje manjih stanova u kojima podstanari borave najčešće tek do kraja akademske godine. Takvi podstanari najčešće nisu posebno zahtjevni kada je oprema nekretnine u pitanju, bitan im je funkcionalan namještaj i priključak za Internet, a kod odabira nekretnine, uz visinu cijene najma i režija, prioritet im je lokacija, odnosno blizina javnog prijevoza, fakulteta ili studentskih domova.
No, s druge strane, postoji i klijentela koja za svoj novac želi dobiti nešto više od prosječnog stana u prenapučenim gradskim kvartovima. Zagreb ima i druge „vrste“ podstanara, one kojima visina mjesečnih troškova nije značajan kriterij, a usmjereni su na najam luksuznih stanova.
Prema statistikama portala Crozilla.com najam većih stanova u Zagrebu, onih površine od 80 do 100 „kvadrata“ tijekom prošle godine u prosjeku je iznosio oko 600 eura mjesečno. Plaćanje takve najamnine često je daleko iznad platežnih mogućnosti većine naših građana, no ponuda luksuznih nekretnina postoji, a čak i unatoč krizi postoji i klijentela koja si može priuštiti njihov najam na ekskluzivnim lokacijama.
Zagrebačka agencija za nekretnine Zagreb4U bazirana je na najam luksuznih stanova, pa su njihovi klijenti uglavnom stranci- diplomati i direktori, odnosno manageri srednjih i viših pozicija, dok su, kako kaže Kristijan Belinac iz te agencije, od hrvatske klijentele bazirani tek na one više platežne moći koji su u mogućnosti održavati ritam plaćanja obveza najma i komunalija.

Najtraženije lokacije za najam stanova
Zagreb4U-Crozilla-nekretnineKada je riječ o potražnji, Kristijan Belinac iz agencije Zagreb4U, za portal Crozilla.com, kaže kako uglavnom nema pravila, no stranci (diplomati i manageri) koji dolaze sa obitelji najčešće žele blizinu internacionalnih škola, ali ništa što je udaljenije od 10-15 minuta vožnje automobilom, stoga biraju dijelove grada poput Tuškanca, Pantovčaka, Šestina, Mlinova, Šalate, Remeta, Lašćine ili Bukovca. „Stranci samci uglavnom traže centar zbog druženja i blizine raznolikosti koje nudi Zagreb bilo u noćnoj ili dnevnoj ponudi.“
Najveći broj posjetitelja portala Crozilla.com lani je pokazivao interes za najmom stanova na području Zagreba, Zadra, Rijeke i Splita. Stranci koje je zanimao najam stanova najčešće su dolazili iz Njemačke, BiH, SAD-a, Austrije i Slovenije. Suzimo li pogled na Zagreb strani i domaći posjetitelji portala za nekretnine Crozilla.com najviše su pretraživali oglase za najam stanova na području Trešnjevke, Centra i Maksimira.

 Agencija  Zagreb4U  iz svoje ponude izdvaja:

Zagreb4U-crozilla-najam_stana Zagreb – Srebrnjak – stan za najam Mašekova
Ekskluzivni 3-sobni stan (153m2) na ekskluzivnoj lokaciji, Mašekova, okružen zelenilom (30 min do glavnog trga). Smješten je na drugom katu i ima izlaz na terasu (20m2). Stan je kompletno nov. Sastoji se od prostranog ulaznog hodnika, velike kuhinje s ostavom, dnevnog boravaka sa blagovaonom, dvije spavaće sobe, kupaonice i gostinjskog WC-a.

Crozilla_Zagreb-Remete-kuća_za_najam_RemeteZagreb – Remete – kuća za najam Remete
Nova prestižna i elegantna vila, 450m2, na 3 etaže, smještena na elitnoj lokaciji u podsljemenskoj zoni Zagreba, idealan je izbor za rezidenciju stranog predstavništva. Na prvoj etaži, koja je zbog lakšeg pristupa povezana s garažom (2 parkirna mjesta), nalazi se bazen s izlazom na terasu (50m2) i vrt (600m2), fitness soba, kupaonica, kotlovnica, servisna prostorija i gospodarska prostorija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>