Najam kuća penje se i do 15.000 eura mjesečno

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazuju kako se mjesečne cijene najma kuća kreću od tek stotinjak eura, pa sve do iznosa od čak 15.000 eura.

luksuzni-stan-crozilla1
Najviše najamnine imaju luksuzno opremljene, dizajnerske kuće na dobrim lokacijama, u elitnim gradskim četvrtima, kuće uz more ili one s pogledom na more. Najniže cijene najma obično imaju kuće smještene na periferiji, izvan naselja, kao i one starije gradnje koje su, još k tome i slabije uređene.

Najam kuća za stanovanje ili turizam sasvim je uobičajen trend, no unatoč tome tržište još uvijek nije jednako razvijeno kao što je slučaj sa najmom stanova, a ujedno ih je i na tržištu znatno manje. Putem oglasnika Crozilla.com oglašeno je čak 80 posto manje kuća nego stanova za najam. Dok od ukupnog broja oglašenih nekretnina, na najam kuća „otpada“ tek oko 2 posto oglasa.

Za razliku od stanova, u „paketu“ s unajmljenom kućom, osim veće privatnosti i vlastitoga mira najčešće dolazi i okućnica, kao i više kvadratnih metara životnoga prostora, stoga i ne čudi kako za najam kuće obično treba izdvojiti veću svotu no za najam stana.

Oglašavane cijene kuća u Zagrebu kreću od oko 400 eura – za najam onih na rubnim dijelovima grada, pa sve do elitnih, moderno uređenih rezidencija s bazenom čije su mjesečne najamnine veće i od 10.000 eura.

Na području Primorsko-goranske županije mjesečne najamnine kuća na oglasniku Crozilla.com kreću se već od 100 eura, dok je istovremeno moguće pronaći i luksuzno opremljene, dizajnerske kuće uz more ili s pogledom na more čije se najamnine penju i do iznosa od 15.000 eura, a takve je moguće pronaći i na području Splitsko-dalmatinske županije.

Maksimalni iznosi za najam kuća nešto su niži bili na istarskom području gdje su se mjesečne najamnine penjale do 6.000 eura,  a u Zadarskoj županiji i jeftinije.

Kuće za najam najtraženije na području Zagreba

Analiza upita koje su tijekom 2016. godine poslani za kuće koje su se iznajmljivale putem oglasnika Crozilla.com pokazala je kako su domaći posjetitelji pokazali najveći interes za zagrebačko područje, a stranci za kuće koje su se iznajmljivale na moru.

Tijekom 2016. godine posjetitelji oglasnika Crozilla.com pokazali su najveći interes za kućama koje se iznajmljuju na području Zagreba, a raspon cijena onih koje su ih zanimale kretao se od 100 eura za kuće smještene na rubnim dijelovima grada, pa sve do onih u elitnim četvrtima s cijenama od 13.000 eura.

Stranci koji su se putem inozemnih portala raspitivali za kuće za najam oglašavane putem Crozilla.com, najveći su interes pokazali za onima na području Primorsko-goranske županije.

Kada je riječ o cijenama najma, najjeftinije kuće za koje su se raspitivali bile su one na zagrebačkoj periferiji za čiji se najam tražilo 100 eura, te one u Varaždinskoj županiji za 150 eura. Najskuplje kuće za najam za koje su stranci lani pokazali interes bile su one na sjevernom dijelu Jadrana: kuća na istarskom području čija je oglašavana cijena iznosila 5.000 eura, te kuća za najam u Opatiji po cijeni od 4.000 eura mjesečno.

Najam kuće za doček Nove godine

San o idiličnom dočeku Nove godine u kući u Lici samo se rijetkima pretvori u stvarnost. Naime, zimi su kuće za najam na tom području izrazito tražene, a za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana iznajmljene su i po godinu dana unaprijed, čak i unatoč tome što su njihove cijene u tom razdoblju i dvostruko više nego u ostatku godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>