Najam apartmana skuplji nego lani

Unatoč krizi, cijene najma apartmana iz godine u godinu sve su više i više!
Portal Crozilla.com donosi cijene najma apartmana od 60 metara kvadratnih, te promjenu njihovih cijena tijekom predsezona proteklih godina.
Pred nama je produženi vikend, a s obzirom na najavljene temperature koje će nalikovati ljetnima, mnogi razmišljaju kako će ga provesti ispijajući kave ili šetajući uz more. No, kako nemaju svi privilegiju života (ili vlastite nekretnine) uz more, „kontinentalci“ su najčešće ovisni  o smještajnim jedinicama koje unajmljuju, a obzirom na nepovoljnu financijsku situaciju, većini glavnu ulogu igra cijena najma apartmana u kojima će boraviti.
Posljednjih smo mjeseci svjedoci poskupljenja na svim područjima, pa se tako moramo suočiti sa činjenicom da će nam i godišnji odmor biti skuplji no prijašnjih godina, a i podaci portala Crozilla.com pokazuju kako su cijene najma apartmana u predsezoni porasle te su bile više od onih u istom razdoblju prethodnih godina.

Što se najviše traži?
Tijekom travnja ove godine na portalu Crozilla.com najviše su se pretraživali apartmani na području Brača,Vodica, Krka, Korčule, Crikvenice, Rogoznice i Splita.
Od stranih posjetitelja koji su na portalu Crozilla.com pretraživali apartmane za najam najveći broj dolazio je iz Italije, BiH, Njemačke, Austrije, Slovenije, Slovačke i SAD-a, a najviše su pretraživali apartmane na području Crikvenice, Krka, Hvara, Pelješca, Biograda na Moru  i Novog Vinodolskog.

Cijene najma apartmana od 60 metara kvadratnih

Zadovoljni turisti  najbolja su reklama (posebno ako je riječ o svjetskim zvijezdama), pa je prema pisanju velikog broj stranih medija Hrvatska postala IN mjesto za odmor, a sve veći broj naših gradova i mjesta ucrtan je u turističke karte destinacija koje treba posjetiti.
Velik  broj turista tijekom uskršnjih blagdana posjetio Lijepu našu, pa su i cijene najma smještaja lagano porasle. Tako su cijene apartmana veličine 60 metara kvadratnih, koji su oglašavani na portalu Crozilla.com,  u odnosu na lanjske  porasle za 3,9 posto, te 5,8 posto u odnosu na cijene iz 2010.godine.  Pritom su najveće promjene, odnosno najveći porast,  tijekom posljednjih godina zabilježene u Splitu, Zadru i Dubrovniku.

Na području Splita cijene apartmana spomenutih površina čak su 12,3 posto više nego lani, a 16,7 posto više nego 2010.godine, te preko 20 posto više no u istom razdoblju 2009.godine, a prosječna cijena najma tamošnjih apartmana iznosi 91 euro po danu.
Cijene dnevnog najma apartmana od 60 metara kvadratnih u Dubrovniku trenutno u prosjeku iznose 98 eura, što je 6,5 posto više no lani u istom razdoblju, te tek 3,2 posto više no 2010.godine i 14,2 posto više no u predsezoni 2009.godine.
Po prosječnoj cijeni od 72 eura na dan iznajmljuju se apartmani od 60 metara kvadratnih na području Crikvenice, a to je tek 2,9 posto više no lani, ali 12,5 posto više no tijekom predsezone 2010.godine.
Za samo jedan euro manje nego u Crikvenici iznajmljuju se apartmani u Zadru, a njihov je najam poskupio za 18,3 posto u odnosu na prošlu predsezonu, zatim 14,5 posto u odnosu na onu iz 2010.godine, te 14,9 posto u odnosu na isto razdoblje 2009.godine.
U odnosu na lanjske, cijene najma apartmana, prema podacima portala Crozilla.com, pale su u Novalji, Puli i u gradu Pagu.
Cijene najma u gradu Pagu iznosile su 56 eura po danu, što je 3,4 posto manje no lani, ali i jednako cijenama iz 2010.godine.
Po prosječnoj traženoj cijeni od 60 eura dnevno iznajmljuju su se apartmani do 60 metara kvadratnih u Novalji, a to je 1,6 posto niže no lani, te 3,2 posto niže no tijekom predsezone 2010., ali 3,1 posto više no 2009.godine.
Pula je jedini grad čije su cijene najma apartmana tijekom ove predsezone bile niže no tijekom proteklih godina. Cijene tamošnjih apartmana od 60 metara kvadratnih bilježe najveći pad u odnosu na prošlu godinu, čak 7,6 posto, a na portalu Crozilla.com u prosjeku se iznajmljuju po cijenama od 61 euro po danu. U odnosu na predsezonu 2010.godine cijene najma tamošnjih apartmana pale su za 3,2 posto, a 0,3 posto u odnosu na predsezonu 2009.godine.

Graf:Prosječne dnevne cijene najma apartmana veličine 60m2, tijekom predsezona 2009., 2010.,2011 i 2012. godine

MOLIMO VAS DA PRI PREUZIMANJU INFORMACIJA IZ ČLANKA OBAVEZNO NAVEDETE IZVOR (Crozilla.com), TE DA STAVITE LINK NA OVAJ TEKST!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>