Na moru najviše cijene novogradnje

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazuju kako najviše cijene nekretnina, pa tako i stanova u novogradnji, bilježe Zagreb i područja uz more, dok je ostatak zemlje još uvijek cjenovno prihvatljiviji.

Novogradnja-FB
U listopadu je na oglasniku Crozilla.com najskuplji grad i dalje bio Dubrovnik u kojem je novogradnja trostruko skuplja nego, primjerice, u Osijeku.

Najveća potražnja uglavnom vlada za stanovima manjih površina, posebno za onima u zoni javnog gradskog prijevoza. Najviše vrijednosti postižu novi, luksuzno uređeni stanovi na prestižnim lokacijama poput središta grada ili oni uz obalu. S druge strane, jeftiniji od prosjeka obično su oni smješteni u podrumu ili suterenu – kakvi se ujedno i slabije traže.

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazuju kako su cijene kvadrata novogradnje u Dubrovniku tijekom listopada u prosjeku oglašavane po 3713 eura, a njihove su tražene vrijednosti dosezale iznose veće i od 4000 eura. Stanovi u staroj gradskoj jezgri dosežu i dvostruko više vrijednosti od najviših granica novogradnje u tom gradu.
S prosječnom cijenom od 3422 eura po kvadratnome metru visoko se na ljestvici drže i novi stanovi u Opatiji.
Visinom cijene pri vrhu se i dalje nalazi i Split u kojem je novogradnja tijekom listopada u prosjeku oglašavana po 2533 eura po kvadratu. Nešto jeftiniji je Šibenik s cijenom od 2375 eura.

Analiza oglasnika Crozilla.com pokazala je kako društvu gradova s prosječnom cijenom kvadrata novogradnje višom do 2000 eura pripadaju i Rijeka s 2181 euro, te Zadar s 2013 eura.
Za kvadratni metar novih stanova u listopadu se na području Pule u prosjeku tražilo 1937 eura, dok je nešto skuplji bio Poreč sa 1990 eura.

Brojne domaće i strane kupce prvenstveno zanimaju nekretnine na obali, a jedan od jeftinijih jadranskih gradova i dalje je Senj u kojem je prosječna oglašavana cijena novih stanova iznosila 1643 eura po kvadratu.
Prosječne tražene cijene novogradnje na području Osijeka u listopadu su iznosile 1163 eura po metru kvadratnom, dok se u nešto skupljem Varaždinu za kvadrat tražilo 1289 eura.

Jedini grad kontinentalne Hrvatske s prosječnom cijenom kvadratnog metra novih stanova višom od 2000 eura i dalje je Zagreb. Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako je prosječna oglašavana cijena tamošnje novogradnje u listopadu iznosila 2080 eura po kvadratu, što je 3,6 posto više no u istom mjesecu prošle godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>