Na Jadranu najviše cijene stanova i najveći porast njihovih vrijednosti

Oglašavane cijene stanova nastavile su rasti i u svibnju: na mjesečnoj su razini porasle za 1,5 posto, odnosno za 6 posto u odnosu na prošlu godinu, dok su u odnosu na 2017. godinu porasle za gotovo 14 posto.

Najveći porast, ali i najviše svibanjske vrijednosti stanova oglašavanih putem Crozilla.com zabilježene su u gradovima duž obale.

Prosječne cijene stanova oglašavanih na Crozilla.com tijekom svibnja

Prosječne cijene stanova oglašavanih na Crozilla.com tijekom svibnja

Prosječna oglašavana cijena stanova u Dubrovniku popela se na 3843 eura po kvadratnome metru, što je 1,8 posto više no mjesec ranije, a porast jednake visine zabilježen je i u Opatiji u kojoj se za kvadratni metar tražilo 3116 eura.

U Splitu su stanovi poskupjeli za 0,8 posto, te su njihove prosječne vrijednosti oglašavane po 2953 eura po kvadratu.
Po cijeni od 2248 eura za kvadratni metar oglašavani su u svibnju stanovi na zadarskom području čije su vrijednosti, prema podacima oglasnika Crozilla.com, čak 10 posto više od lanjskih.

Šibenik bilježi najveći godišnji porast koji iznosi 19 posto, a za kvadratni se metar tamošnjih stanova u prosjeku tražilo 2195 eura.
Blagi mjesečni pad u visini od 0,3 posto zabilježen je u Umagu gdje je kvadrat stana u prosjeku oglašavan po 2119 eura.

Analiza oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazala je kako se gradovima s prosječnom cijenom kvadratnog metra višom od 2000 eura pridružio i Zagreb u kojem su vrijednosti porasle za 2,1 posto i popele se na 2012 eura.

Osim od onih u svojoj okolici, Zagreb je i u svibnju bio skuplji i od nekih gradova na Jadranu.
Gotovo 14 posto više od lanjskih oglašavane su cijene stanova u Senju gdje se za kvadratni metar u prosjeku tražilo 1644 eura.
U Rijeci se za kvadrat u prosjeku tražilo 1555 eura, u Puli 1751 euro, a u Poreču 1962 eura.

Prosječna oglašavana cijena kvadrata stanova oglašavanih putem Crozilla.com u Bjelovaru iznosila je tek 720 eura, u Slavonskom Brodu 812 eura, a u Osijeku 974 eura, dok su u Varaždinu prosječne cijene oglašavane po 1138 eura po metru kvadratnom.

Zagrebački stanovi i dalje najtraženiji

Analiza oglasnika Crozilla.com pokazala je kako je Zagreb po pitanju stanova za prodaju i u svibnju ostao najtraženiji grad, a kao i obično, prate ga Osijek, Pula, Split, Zadar i Rijeka. Inozemnim su posjetiteljima najčešći izbor bili Zagreb, zatim Rijeka, Umag, Krk i Novigrad, a pritom se u najvećem broju radilo o onima iz BiH, Njemačke i Slovenije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>