More i niske cijene nekretnina ponekad idu zajedno

S prvim zrakama sunca ožive i područja uz more, pa dobar dio građana počinje razmišljati o kupnji nekretnina na tim područjima.
Vlastita nekretnina na Jadranu predmet je želja mnogim građanima, no visoka potražnja obično rezultira i visokim cijenama koje ne idu na ruku domaćim kupcima. No, cijene nekretnina ipak nisu jednako visoke na čitavoj obali.
Među jeftinijim gradovima na moru, po pitanju cijena nekretnina oglašavanih na Crozilla.com nalazi se Senj.

senj-crozilla
Kada je riječ o cijenama kuća, podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su i one, baš kao i cijene stanova, niže no u drugim gradivima na obali, a za jedan se „kvadrat“ kuće u Senju tijekom svibnja u prosjeku tražilo tek 1189 eura.
Prema podacima oglasnika Crozilla.com, tijekom svibnja je oko 27 posto oglašenih stanova za prodaju imalo cijenu „kvadrata“ nižu od 1000 eura, a prosječna tražena cijena je iznosila 1237 eura po metru kvadratnom.

Barbara Prpić iz Zanatskog obrta Gradnja iz Senja za Crozilla.com rekla je kako se cijene „kvadrata“ stanova u tom gradu kreću od 500 do 1600 eura. „Na 1600 eura po metru kvadratnom misli se na nekretnine koje su prvi red do mora i koje su novo izgrađene.“

Jeftini stanovi ne prodaju se „isti tren“

Nekretnine koje se prodaju po izrazito niskim cijenama potencijalni kupci nerijetko već u samom startu eliminiraju misleći da se radi o ruševini, krivoj cijeni, roh-bau izgradnji ili čak prijevari. No, ponekad je stvarna situacija mnogo drugačija, pa je riječ je o jeftinim stanovima na dobrim lokacijama, u starim gradskim jezgrama ili s pogledom na more.

Putem oglasnika Crozilla.com u Senju se na dobrim lokacijama prodaju stanovi izrazito niskih cijena, a u ponudi je moguće pronaći i one s cijenom od tek 350 i 650 eura po metru kvadratnom. Barbara Prpić iz Zanatskog obrta Gradnja putem kojeg se navedene nekretnine prodaju za Crozilla.com rekla je kako su vlasnici cijene već prethodno spuštali, no voljni su ih još i dodatno spustiti.

„Budući da se nekretnine tj. stanovi nalaze u zgradama koje su izgrađene prije 1968.godine, a na zgradama je potrebno mijenjati i krovište i napraviti novu fasadu cijena je zato povoljna.“
Dodaje kako su svi potencijalni kupci dobro upoznati sa stanjem nekretnina, odnosno da stanovi zahtijevaju adaptaciju i dodatna ulaganja. „U neke se može već sutra useliti, a neke bi trebalo renovirati.“
Iako se čini kako se stanovi s ovakvim cijenama prodaju u rekordno kratkom roku, Barbara Prpić kaže kako se u Senju nekretnine ne prodaju baš tako brzo.
„Vlasnici bi htjeli da se to proda isti tren, ali nije ni malo lako. Zašto? Zato jer kupci i kad dođu uvijek kažu da cijena nije realna“, dodaje kako im nađu zamjerke poput onih da je stan na magistrali ili da zahtjeva dodatna ulaganja.

„Ono što Vam moram naglasiti za sve te nekretnine uvijek se može pregovarati o cijeni – rekla je Prpić za Crozilla.com te dodala ako se uvijek nađe dogovor na obostrano zadovoljstvo.

Komentari
  1. 4 godine ago

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>