Luka ima samo pet godina i boluje od leukemije

OBITELJ TREBA VAŠU POMOĆ
Luka je na trećoj vrsti terapije jer prve dvije nisu dale dobre rezultate. Druga je trebala je uništiti kancerogene stanice, ali nije

Na Sveta tri kralja prošle godine obitelji Raut iz Vinkovaca srušio se cijeli svijet. Simptomi koji su se danima prije manifestirali na njihovom 5-godišnjem sinčiću Luki pokazali su kako dječak boluje od akutne linfoblastične leukemije T imuno fenu tipa. Već sutradan dječak je hitno prebačen u Zagreb na Rebro i krenulo se s agresivnom terapijom jer je ovaj tip leukemije teži.

U selu Nijemci održat će se 26. veljače humanitarni koncert za Luku Rauta. Nastupit će brojni slavonski tamburaški sastavi, a ulaznica će koštati 25 kuna. Sav prihod ide Lukinoj obitelji
Luka je sada već na trećoj vrsti terapije jer prve dvije nisu dale dobre rezultate. Ova druga na kojoj je bio trebala je u potpunosti uništiti tumorske stanice, no pregledom je utvrđeno kako ih je ostalo još 30 posto. Tada mu je određena treća terapija, no Luka je dobio temperaturu i sada se mora čekati da prođe kako bi se moglo nastaviti s liječenjem – portalu Zagrebancija.com kazao je Krunoslav Raut, otac malenog dječaka.

Uz Luku, obitelj Raut ima još dva sinčića, osmogodišnjaka i dvogodišnjaka. Njih dvojicu trenutno čuvaju baka i djed u Vinkovcima, dok se majka i otac trude što više vremena provoditi u Zagrebu s bolesnim djetetom.

Iznajmili smo stan u Dubravi koji nas košta 1500 kuna i još 700 kuna za režije. U obitelji sam jedini ja zaposlen, a plaća mi je 2800 kuna. Teško nam je financirati boravak u Zagrebu i s druge strane hraniti i djecu u Vinkovcima, no nekako guramo. Do kada, ne znam. Moram napomenuti da moj poslodavac ima razumijevanja za situaciju u kojoj sam se našao pa mi je izašao u susret da uzmem slobodno dok sam u Zagrebu – ističe Lukin otac.

No, ova situacija teško pada i drugoj djeci obitelji Raut pa, otkriva nam Krunoslav, on i supruga trude se naizmjence otputovati kući kako bi jedno od njih bilo s drugom dječicom, a jedno s Lukom. Naravno, i put kući košta pa se ova obitelj sve teže snalazi.

Bili bismo neizmjerno zahvalni ako bi nam netko mogao pomoći makar u hrani i odjeći za djecu. Znamo da su mnogi u teškoj situaciji i da se bez novca danas ne može ništa – ističe skromni otac.

No, ukoliko vi možete pomoći, bilo novčano ili u hrani i odjeći, svakako se javite Krunoslavu Rautu na broj 0996728 124. Vaše donacije za Luku možete uplatit i na žiro račun 2402006-3102269929. Račun glasi na ime Filip Jukić, a tata Krunoslav Raut ima punomoć.

Izvor: www.zagrebancija.com

Komentari
  1. 10 godina ago
  2. 10 godina ago
  3. 10 godina ago

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>