Lošinj – traže se luksuzne kuće i veliki stanovi

Poznat po čistoj prirodi i aromatičnim biljkama, kilometarskim šetnicama, brojnim plažama i skrivenim uvalama te mnogim drugim blagodatima, Lošinj već desetljećima privlači brojne posjetitelje i turiste.
Svojim je ljepotama privukao čak i Apoksiomena koji je u njegovim dubinama ostao skriven tisućama godina, stoga i ne čudi da je vlastita nekretnina na tom jedinstvenom mjestu predmet želja mnogih kupaca, a raznolika ponuda stanova, kuća i zemljišta oglašena je i na oglasniku Crozilla.com.

Prednosti ovog jedinstvenog mjesta zapažene su i od strane brojnih investitora, pa se posljednjih godina na Lošinju mnogo gradi. Brojne investicije na tom su otoku imale utjecaj i na tamošnje tržište nekretnina: „Cijene su u blagom porastu (otprilike 5 posto u odnosu na prošlu godinu) i mislim da će se takav blagi rast cijena nastaviti i dalje narednih nekoliko godina, ali da neće doci do booma cijena, jer Lošinj je i prije ovih investicija bio izuzetno tražena i jako skupa destinacija, a sada je još skuplja.“  – za Crozilla.com rekao je Kristian Sobol, vlasnik agencije za nekretnine „Sobol” iz Malog Lošinja.

Traže se luksuzne nekretnine

„Dolaskom investicija drastično se mijenja i profil kupaca tj. najviše se traže, a ujedno i prodaju luksuzne kuće za odmor i veliki stanovi na dobrim lokacijama i s dobrim pogledom, ali naravno, realizacije su postale još puno teže nego prije jer su zahtjevi kupaca veliki, a nekretnine u ponudi to ne prate.“
Putem oglasnika Crozilla.com na Lošinju je oglašeno mnogo nekretnina za prodaju, a ovisno o lokaciji i stanju nekretnine paleta cijena je raznolika. Stanovi za prodaju mogu se pronaći već po cijenama „kvadrata“ od oko 1100 eura za starije stanove koje je potrebno renovirati, pa sve do oko 4500 eura za one renovirane, smještene u prvom redu do mora.

Kuće na području Lošinja mogu se putem oglasnika Crozilla.com pronaći već po cijenama od oko 45.000 eura, no pritom je riječ o starijim i neuređenim kućama, a slične se mogu pronaći i na manjim otočićima u lošinjskom akvatoriju. Oglašavane cijene kuća na Crozilla.com na tom području dosežu i milijunske iznose koji se traže za velike, luksuzno uređene vile na dobrim lokacijama.

nekretnine-uz-more-crozilla

Kada je riječ o zemljištima, ona građevinska se putem oglasnika Crozilla.com trenutno oglašavaju po cijenama od 5 do oko 1000 eura po metru kvadratnom – pritom najniže cijene „kvadrata“ imaju velike parcele površine od nekoliko desetaka tisuća metara kvadratnih, dok najskuplji građevni „kvadrati“ pripadaju zemljištima uz more ili se nalaze u starim gradskim jezgrama unutar njihovih zidina. No, prema Sobolovim riječima, posljednjih su nekoliko godina upravo građevinski tereni najmanje traženi.  „To je isključivo zbog naše birokracije, a promjenom profila kupaca, potražnja za klasičnim apartmanskim kućama gotovo da je prestala.“- rekao je Sobol za Crozilla.com, no dodaje kako će, prema njegovu mišljenju, porasti interes za poljoprivrednim zemljištima s obzirom da je „na snazi“ vrlo jak trend otkupa domaće robe, odnosno proizvoda OPG-a.Mali-Losinj-obala-crozilla

U sezoni ima upita, ali ne i realizacija

Kristian Sobol za Crozilla.com kaže kako već godinama traje fama da se za vrijeme turističke sezone prodaju nekretnine, što po njegovom mišljenju nije točno. „Da, količina upita se poveća, ali ne i realizacije, jer to su ipak turisti, a ne kupci, ozbiljan kupac ne čeka godišnji da bi kupio nekretninu.

Sobol kaže kako na lošinjskom tržištu stanci kupuju više nekretnina nego domaći, te kako su najčešći kupci upravo oni koji su i najviše zastupljeni kao turisti: Nijemci, Talijani, Slovenci, Austrijanci, a onda i svi drugi.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>