Kvadrat stana na moru i po 600 eura

Šibenik, prema podacima oglasnika Crozilla.com, tijekom rujna bilježi najveći godišnji porast cijena, dok je najveći pad zabilježen u Sisku.

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako su prosječne oglašavane cijene stanova tijekom rujna bile oko 2 posto niže no lani u istom mjesecu.
Na godišnjoj su razini cijene stanova u većini gradova zabilježile pad, no bilo je i onih kao što su Šibenik, Split, Zadar i Varaždin u kojima su rujanske cijene bile više no lanjske.
stanovi-zgrada-crozilla

Najviše cijene stanova oglašavanih na Crozilla.com tijekom rujna zabilježene su u Dubrovniku, u kojem su na mjesečnoj razini dodatno porasle za 1,8 posto, te se popele do iznosa od 3103 eura po metru kvadratnom. Cijene „kvadrata“ stanova više od prosječnih tijekom rujna su zabilježene i u Opatiji gdje su iznosile 2980 eura, te u Splitu gdje se u prosjeku tražilo 2273 eura.

Prema podacima oglasnika Crozilla.com, u Zadru se tijekom rujna za „kvadrat“ stana u prosjeku tražilo 1786 eura, što je 0,6 posto više no mjesec ranije, a cijene stanova porasle su i u Šibeniku, za 0,9 posto, pa je prosječna tražena cijena iznosila 1480 eura po metru kvadratnom. U Rijeci su cijene stanova na mjesečnoj razini porasle za 0,2 posto, a za jedan se metar kvadrati u prosjeku tražilo 1358 eura.

Kada su gradovi na moru u pitanju, jedan od povoljnijih je Senj u kojem je tijekom rujna zabilježen i najveći mjesečni pad cijena. Prosječna tražena cijena „kvadrata“ u tom je gradu iznosila 1229 eura, što je 5,5 posto manje no mjesec ranije. U Senju se mogu pronaći stanovi s cijenama nižim i od 600 eura po metru kvadratnom, a čak 30 posto tamošnjih stanova oglašenih tijekom rujna na oglasniku Crozilla.com imalo je cijenu nižu od 1000 eura po „kvadratu“.

Jedan od gradova s nižim cijenama stanova tijekom rujna bio je Sisak u kojem se za „kvadrat“ u prosjeku tražilo tek 708 eura. Niske su cijene zabilježene i u Bjelovaru u kojem je prosječna cijena metra kvadratnog iznosila 771 euro. Niti istočnije ne nalazimo visoke cijene, tako se tijekom rujna u Slavonskom Brodu za metar kvadratni u prosjeku tražilo 823 eura, a u Osijeku nešto više, odnosno 948 eura.

Varaždin i Zagreb rijetki su gradovi u unutrašnjosti s cijenama stambenih „kvadrata“ višim od 1000 eura. Prosječna tražena cijena varaždinskih stanova tijekom rujna je iznosila 1119 eura što predstavlja mjesečni porast od 1,9 posto. Za „kvadrat“ stana u Zagrebu tijekom rujna tražilo se 1623 eura, a taj je iznos 1 posto veći no mjesec ranije.

Stanovi u Zagrebu i Splitu najtraženiji

Tijekom rujna posjetitelji oglasnika za nekretnine Crozilla.com najviše su pretraživali stanove koji se prodaju na području Zagreba i Splita, a zatim ponudu stanova u Zadru, Puli i Osijeku.
Potencijalni strani kupci najveći su interes pokazali za stanovima za prodaju na području Zagreba, Splita, Makarske, Pule i Krka.

Komentari
  1. 5 godina ago
  2. 5 godina ago

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>