„Kvadrat“ kuće od nekoliko stotina do nekoliko tisuća eura

Podaci portala Crozilla.com pokazuju kako su rujanske cijene kuća na mnogim područjima zabilježile nešto više vrijednosti no mjesec ranije, a stanovi su u prosjeku bili za 1,7  posto skuplji od kuća.

Apartmani_Kuca_Cres_CrozillaCIJENE KUĆA TIJEKOM RUJNA U BLAGOM PORASTU
Većina je gradova tijekom rujna imala raspon traženih cijena od nekoliko stotina pa čak do nekoliko tisuća eura po metru kvadratnom, no bilo je i iznimaka, poput primjerice Siska i Osijeka u kojem su rijetke kuće imale cijenu višu od 1000 eura po kvadratu, ili pak Dubrovnik u kojem se na portalu Crozilla.com tijekom rujna nije našao oglas za kuću s cijenom „kvadrata“ ispod 2000 eura. Nisu rijetkost niti gradovi u kojima je prosječna tražena cijena kuća sazdana tek od tri znamenke: u Bjelovaru je cijena metra kvadratnog tijekom rujna iznosila 637 eura, u Sisku 621 euro, a u Varaždinu 994 eura.
Na mjesečnoj razini Split bilježi najveći mjesečni pad cijena kuća, 2 posto, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 2300 eura. Kućama u Puli cijena ja na mjesečnoj razini pala za 1 posto, pa se prosječna tražena cijena spustila na 1364 eura po metru kvadratnom. Zagrebačkim je kućama cijena tijekom rujna na mjesečnoj razini porasla za 2,7 posto, pa je prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila 1178 eura. Mjesečni porast cijena kuća od 0,4 posto zabilježen je u Rijeci gdje se za metar kvadratni kuće u prosjeku tražilo 1197 eura. Šibenskim je kućama cijena, s uključenom cijenom okućnice, iznosila 1242 eura po metru kvadratnom, što je 0,8 posto više no mjesec ranije. Najveći porast od gotovo 12 posto bilježi Zadar u kojem su cijene tijekom rujna porasle na 1763 eura po „kvadratu“.

Tablica: Prosječna tražena cijena kuća te promjena na mjesečnoj razini
Cijene_kuća_Crozilla


KUĆE U ZAGREBU NAJTRAŽENIJE

Prema statistikama portala Crozilla.com tijekom rujna najtraženije su bile kuće na području Zagreba, zatim Zadra, Pule, Šibenika i Rijeke. Strani posjetitelji portala Crozilla.com najviše su pretraživali montažne prizemnice, te „klasične“ kuće u Zagrebu, Rijeci, Zadru, te one na području Istre.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>