Kupnja stana uvjetovana strahom

Više od polovice kupaca odgodilo je kupnju stana zbog straha od krize i povećanja kamata, naglašeno je na otvorenju nove zgrade u Oporovečkoj ulici….

„Stagnacija kupnje stanova uvjetovana je strahom“, naglasio je Zvonko Mesić, direktor Megrad Grupe na otvaranju nove zgrade u Oporovečkoj ulici u Dubravi te dodao kako se slabljenje tržišta nekretninama događa zbog imaginarnih, a ne realnih razloga, što je pokazalo i najnovije istraživanje zagrebačkog tržišta nekretnina. Iako je prema istraživanju strah od krize velik, kupcima je kvaliteta i dalje ključan faktor prilikom odabira stana.

Kvalitetnom ponudom u borbi protiv krize

Da je kvaliteta stana jednako važna kao i financijski uvjeti kupnje, smatra 61 posto kupaca. Pritom trećina ispitanika, i to u populaciji Zagrepčana koji razmišljaju o skoroj kupnji stana, navodi da je kvaliteta dobra stimulacija da u ovom trenutku i kupe stan.

Kvalitetni stanovi na atraktivnim lokacijama dosegli su najnižu cijenu i u ovom ih se trenutku isplati kupiti!“, poručio je Mesić kupcima. Prema riječima iskusnog građevinarskog poduzetnika, kvalitetna nekretnina mora zadovoljavati nekoliko ključnih uvjeta. Jedan od njih je dobra lokacije, što znači kvalitetno pozicioniranje zgrade unutar postojećih kvartova, u blizini važnih životnih servisa kao što su škola, vrtić, ambulante, dobra prometna povezanost… Jednako tako je budućim stanarima važno osigurati kvalitetan život u stanu, što Megrad postiže promišljenim projektnim rješenjima stambenog prostora te zajedničkih prostora zgrade. Tako će budući stanari Oporovečke ulice uživati u ugodnom ambijentu svojih stanova, ali i u neuobičajeno prostranim i svijetlim hodnicima koji daju unutrašnjosti zgrade poseban šarm…Svi prilazi zgradi ugodni su oku jer tvrtka mnogo ulaže u hortikulturno uređenje površine oko zgrade

Komentari
  1. 11 godina ago

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>