Kupiti kuću ili stan?

Tijekom mjeseca rujna na portalu Crozilla.com oglašavana cijena stanova u prosjeku je bila veća od cijena kuća za oko 1,7 posto.
Zagreb, Zadar, Rijeka i Šibenik gradovi su u kojima su stanovi bili skuplji od kuća, dok je situacija bila obrnuta u Puli, Splitu i Dubrovniku.
Kuća_stan_ZagrebPrema podacima portala Crozilla.com najveća razlika u cijenama zabilježena je u Zagrebu u kojem su stanovi bili u prosjeku skuplji od kuća za oko 370 eura po „kvadratu“.
Za 8,8 posto, odnosno 109 eura po „kvadratu“, tijekom rujna prosječna tražena cijena kuća Šibeniku bila je niža od cijene stanova.
U Zadru su cijene išle u prilog kupnji kuća koje su bile za 19 posto, odnosno gotovo 100 eura po metru kvadratnom jeftinije od cijena stanova, dok u Rijeci ta razlika iznosi 186 eura po „kvadratu“.
U Dubrovniku su tijekom rujna stanovi bili povoljniji od kuća za 7 posto, što pretvoreno u novac daje razliku od 282 eura po „kvadratu“. U Puli ta razlika iznosi tek 35 eura, a u Splitu čak 229 eura po metru kvadratnom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>