Kuće u Vukovaru kupuju umirovljeni povratnici i mlade obitelji

Kuća s okućnicom već za 10.500 eura

Podaci portala Crozilla.com pokazali su kako su tijekom kolovoza najniže oglašavane cijene kuća zabilježene u Vukovaru. Prosječna tražena cijena iznosila je tek 530 eura po metru kvadratnom.

vodotoranj-Vukovar-crozilla
O stanju na vukovarskom tržištu kuća za portal Crozilla.com rekla je Ružica Dufek, direktorica agencije za promet nekretninama Vukovarka.
Ona navodi kako je u Vukovaru situacija vrlo specifična, naime, na tom je području mnogo novih kuća površine od 35 metara kvadratnih koje su izgrađene nakon 2000. godine, a koje je obnovom država izgradila stanovnicima koji su tamo živjeli do 1991. godine. Takve su kuće građene onima koji su se obvezali vratiti u Vukovar i ostati ondje živjeti. Kuće su građene bez fasade, a površina dodijeljena osobi koja je bila nosilac obnove iznosila je 35 kvadratnih metara te dodatnih 10 „kvadrata“ po svakoj drugoj osobi.

Vukovar-kuca-15000-crozillaJedna od takvih kuća trenutno se prodaje za 15000 eura.
Radi se o novoj kući površine 35,5 kvadrata, na okućnici od 512 kvadratnih metara. Kuća se sastoji od verande, hodnika, kupaonice s tušem, dnevnog boravka, blagovaonice i kuhinje u jednom, spavaće sobe i ostave. Ima dovoljno mjesta da se napravi garaža u slučaju potrebe i kolni ulaz za aute. Od komunalija ima: kanalizacija, voda, struja. Dostupna je i useljiva odmah. Nalazi se u mirnoj ulici, u blizini vrtića, škole, Podunavske slobodne zone, trgovine, crkve, a do pješačke zone grada Vukovara udaljena je tek 10 minuta laganog hoda.
Više…

Vukovar-kuca-za-prodaju-10500eura-crozilla Na selima oko Vukovara, prema riječima Ružice Dufek, je još gora situacija, pa se primjerice nova kuća površine 35 metara kvadratnih s okućnicom od 1773 „kvadrata“ prodaje po cijeni od 10.500 eura. Kuća ima struju i uvedenu vodu. Sastoji se od kuhinje, blagovaonice i dnevnog boravka u jednom, jedne spavaće sobe, hodnika i kupaonice. Kuća je bez tereta, dostupna je i useljiva odmah. U dvorištu se nalazi još i stara kuća i prostorije za OPG koje se trebaju popraviti. Kuća se prodaje za samo 10500 eura. Više…

kuca-vukovar-katnica-prodaja-160-m2-crozillaNije rijetkost da se na tom području čak i dobro sređene vile prodaju po niskim cijenama.
Putem agencije za nekretnine Vukovarka, u Vukovaru se prodaje potpuno obnovljena vila stambene površine od 150 „kvadrata“ i okućnicom od 415 kvadratnih metara. Uz kuću, u dvorištu se nalazi i garsonijera s kupaonicom, zatim garaža, pušnica i prostorija za alat ili neke druge stvari, a ima i podrum površine od oko 10 „kvadrata“. Od komunalija ima: kanalizaciju, vodu, struju i plin. Od pješačke zone grada Vukovara udaljena je 5 minuta laganog hoda, a nalazi se u prekrasnoj ulici, u blizini vrtića, škole, trgovine, crkve te brojnih institucija. Vila je bez tereta, dostupna je i useljiva odmah. Prodaje se po cijeni od 110.000 eura, no postoji i mogućnost najma po cijeni od 500 eura mjesečno (plus polog i agencijska provizija). Više…

Kuće u Vukovaru kupuju umirovljeni povratnici i mlade obitelji

Prema riječima Ružice Dufek, u Vukovaru se traže kuće s cijenom od 20.000 do 40.000 eura, odnosno one površine 45-120 kvadratnih metara.
Manje kuće, primjerice one površine 45 „kvadrata“, potpuno uređene s centralnim grijanjem, imaju cijenu od 17.000 do 26.000 eura. Takve kuće najčešće kupuju ljudi koji su mirovinu stekli radeći u inozemstvu te se žele vratiti u Hrvatsku, a osim njih kupuju ih i mlade obitelji koje takve objekte kasnije proširuju i nadograđuju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>