Kuće u Osijeku traženije nego u drugim gradovima

Analiza podataka oglasnika Crozilla.com pokazala je kako su potencijalni kupci tijekom prosinca 2017. godine najveći interes pokazali za stanovima, a pritom su najtraženiji bili oni u Zagrebu, Puli, Splitu, Osijeku i Zadru.

kuca-crozilla-1

Kada je riječ o Zagrebu, Centar, Trešnjevka, Maksimir, Donji Grad, Dubrava i Jarun dijelovi su grada u kojima se ponuda stanova za prodaju najviše pretraživala.
Potencijalne strane kupce najviše je zanimala ponuda onih koji se prodaju na području Zagreba, Poreča, Splita, Pule, Zadra i Crikvenice, a u potragu za stanovima najčešće su dolazili oni iz BiH, Njemačke, Srbije i Švicarske.

Stanovi za najam tijekom prosinca su se putem oglasnika Crozilla.com najčešće pretraživali u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Puli i Zadru, dok su posjetitelji iz inozemstva preferirali Zadar i Zagreb.

Strance zanimaju kuće i zemljišta na moru

Istočni dio Hrvatske poznat je po nekretninama iznimno niskih cijena, što i nije previše neobično s obzirom da se s tog dijela zemlje stanovništvo svakodnevno iseljava, te prodaje nekretnine koje ostavlja za sobom.
Najveći grad na tom dijelu zemlje je Osijek, stoga dio stanovništva okolnih područja još uvijek gravitira ka njemu. Upravo je i to jedan od razloga što su nekretnine na području Osijeka i dalje vrlo tražene, a cijene su im i dalje niže no u brojnim drugim gradovima. Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako je upravo Osijek tijekom prosinca zabilježio potražnju za kućama veću nego u svim ostalim gradovima.
Tek nakon njega, prema potražnji za kućama, dolaze Pula, Zadar, Zagreb i Poreč.

Kada je riječ o potencijalnim stranim kupcima, podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako je njihov interes za kuće i zemljišta tijekom prosinca uglavnom bio usmjeren na područje Jadrana.
Najviše su ih zanimale kuće u Istarskoj županiji, a pritom prednjače Umag i Pula, zatim one u Zadru, na Viru i u Crikvenici, a u najvećem su broju dolazili iz Slovenije, Švicarske, Njemačke, BiH i Austrije.

Građevinska su se zemljišta na oglasniku Crozilla.com najviše pretraživala na području Zagreba, Pule, Poreča, a nakon istarskog područja zanimala su ih i ona na području Zadra.
Strance su pak, najviše zanimala građevinska zemljišta u Istarskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj županiji, a ponudu su najviše pretraživali posjetitelji iz Austrije, Poljske, Italije i BiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>