Kuće u Dubrovniku trostruko skuplje od zagrebačkih

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako se tijekom lipnja za kvadratni metar kuće u Dubrovniku moglo kupiti 3 kvadrata u Zagrebu.

nekretnine-dubrovnik-crozilla
Cijene kuća bilježe blagi mjesečni pad od 0,1 posto, dok na godišnjoj razini bilježe porast od 3,7 posto.
Najskuplje kuće i dalje se mogu pronaći na Jadranu, a pritom, kao i do sada, prednjači Dubrovnik u kojem se za kvadratni metar u prosjeku tražilo 4073 eura što je 3,7 posto više nego mjesec ranije, te 1,3 posto više no lani u istom mjesecu.

Prosječna tražena cijena kuće s uključenom cijenom okućnice u Opatiji je tijekom lipnja iznosila 2241 euro po metru kvadratnom, a navedeni iznos predstavlja mjesečni porast od 0,4 posto, ali ujedno i godišnji pad od 1,1 posto.

Kuće na području Splita osjetno su skuplje no lani, a za njihov se kvadrat tijekom lipnja u prosjeku tražilo 2309 eura što je 15,6 posto više no prošle godine te 0,2 posto više no mjesec ranije.

Zadar bilježi mjesečni porast od 0,3 posto i godišnji od 5,2 posto, a tijekom lipnja je tamošnji kvadratni metar kuće, s uključenom cijenom okućnice, u prosjeku oglašavan po 1683 eura.

Za kvadrat kuće u Poreču u prosjeku se tražilo 1874 eura što predstavlja mjesečni pad od 0,5 posto. U jednakom su postotku na mjesečnoj razini porasle cijene kuća u Puli gdje se za kvadratni metar u prosjeku tražilo 1448 eura.

Šibenik i Senj jedini su gradovi na moru kojima su u lipnju pale cijena kuća. Šibenik bilježi mjesečni pad od 0,1 posto, ali ujedno i godišnji porast od 3,6 posto, a cijena kvadratnog metra iznosila je 1463 eura. U Senju su tijekom lipnja kuće oglašavane po prosječnoj cijeni od 1162 eura za kvadratni metar, što je 2,6 posto manje nego mjesec ranije, te 5,1 posto manje nego lani u istom mjesecu.

Prosječna oglašavana cijena kuće u Zagrebu, tijekom lipnja je iznosila 1249 eura što je 0,8 posto više nego u svibnju, te 2 posto više nego lani.
Po prosječnoj cijeni od tek 449 eura po kvadratnome metru u lipnju su oglašavani stanovi na području Bjelovara, a njihova je vrijednost porasla za 0,7 posto na mjesečnoj razini, ali je ujedno i pala za 3 posto u odnosu na prošlu godinu.

U Osijeku se za kvadratni metar kuće u prosjeku tražio 581 euro što pokazuje mjesečni pad od 1,4 posto, te pad od 5,8 posto u odnosu na prošlu godinu.

Slavonski Brod bilježi mjesečne vrijednosti niže za 1 posto, ali ujedno i godišnji porast od 0,5 posto, pa se za kvadratni metar tamošnjih kuća, s uključenom cijenom okućnice, na oglasniku Crozilla.com u prosjeku tražilo 663 eura.

Prosječna tražena cijena kuća u Varaždinu je oglašavana po 688 eura, što je 0,7 posto manje no mjesec ranije i 4,7 posto više nego u istom mjesecu lani.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>