Kuće u Bjelovaru već od 240 eura po „kvadratu“

Po pitanju cijena nekretnina, jedan od jeftinijih gradova tijekom veljače je prema podacima oglasnika Crozilla.com bio Bjelovar.

Bjelovar-crozilla
Kakvo je stanje na tamošnjem tržištu, za oglasnik Crozilla.com rekla je Narcisa Krivačić licencirani agent za poslovanje nekretninama i vlasnica agencije Nekretnine Krivačić d.o.o. koja posluje upravo u užem i širem području grada Bjelovara:
„Postignute cijene uvijek su nešto niže od traženih, njihovo snižavanje ovisi o tome koliko su prodavatelji uz sugestije svojih agenata za nekretnine prvotno formirali traženu cijenu. Već godinu dvije cijene na tržištu nekretnina su donekle stabilne pa niti nema značajnih razlika u traženim i postignutim cijenama. Za preporučiti je formirati razumnu cijenu u skladu sa tržištem što će rezultirati i bržu i povoljniju prodaju.“

Kuće su u tom gradu tijekom veljače bile znatno jeftinije od stanova, a prema podacima oglasnika Crozilla.com razlika je iznosila oko 40 posto, što pretvoreno u eure daje razliku od oko 300 eura po „kvadratu“.
„Cijene stanova i dalje su znatno veće od cijena kuća po metru kvadratnom čak i za nešto starije useljive stanove prosječnih karakteristika. One se kreću od 700 – 850 eura po metru kvadratnom, što ponovno ovisi o jako puno faktora: uvijek lokacija, kat, stupanj uređenosti… Također su traženiji manji jednosobni i dvosobni stanovi na nižim katovima, a rjeđe veći trosobni. Kreditna sposobnost kupca često je limit kod izbora pri kupnji nekretnine.“

Kada je riječ o kućama, prema podacima oglasnika Crozilla.com, njihove su cijene u Bjelovaru bile niže no u brojnim drugim gradovima, a za jedan se „kvadrat“ tijekom veljače u prosjeku tražio tek 481 euro.
Narcisa Krivačić za Crozilla.com rekla je kako, kao i dosadašnjih godina, u agenciji Nekretnine Krivačić d.o.o. bilježe manji interes za kupnju većih obiteljskih kuća od 200 i više „kvadrata“ stambene površine, iako imaju neprestane upite za objekte manjih kvadratura, kojih gotovo da i nema.

„Tražene su manje obiteljske kuće do cca 120 ´kvadrata´, sa okućnicama, što bliže centru. Na žalost, one su gotovo raritet. Prosječna cijena kuća kreće se oko 400 eura po metru kvadratnom, što znači da se mogu naći i kuće po 240 eura po metru kvadratnom, a i one od 600 eura po ´kvadratu´. Jako je puno faktora o kojima ovisi cijena. Tu je uvijek onaj najvažniji, a to je lokacija, zatim stupanj uređenosti kuće, njena oprema i uređenost okućnice. Ali još jednom najvažnija je lokacija. Prodavatelji koji razumno uđu u tržištu prihvatljivu cijenu imaju šanse prodati nekretninu, za razliku od onih koji kruto drže cijenu i time na dulje vrijeme odbiju interesnu skupinu potencijalnih kupaca.“– rekla je Krivačić za Crozilla.com.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>