Kuće oko 10 posto jeftinije od stanova

Podaci portala Crozilla.com pokazali su kako je tijekom studenog tražena cijena kuća u prosjeku bila oko 10 posto niža od cijena stanova.

interijer-crozilla-nekretnine
Najveća razlika u cijenama „kvadrata“ kuća i stanova tijekom studenog je zabilježena u Dubrovniku i Opatiji, dok Split, Šibenik i Zadar bilježe jedva zamjetne razlike.
Osjetno skuplji no kuće, bili su stanovi u Opatiji gdje je razlika u cijenama tih dviju vrsta nekretnina iznosila čak 612 eura po metru kvadratnom. Statistike cijena nekretnina oglašavanih na portalu Crozilla.com pokazuju kako su velike razlike zabilježene i u Osijeku gdje je cijena stana bila 362 eura po metru kvadratnom viša od cijene kuće, zatim u Varaždinu gdje je razlika iznosila 357 eura, te u Zagrebu gdje su kuće bile 348 eura po „kvadratu“ jeftinije od stanova.
Jedva zamjetne razlike bile su tijekom studenog zabilježene u Splitu gdje je cijena „kvadrata“ kuće bila tek 4 eura niža od cijene stana, te u Zadru gdje je razlika iznosila tek 8 eura po metru kvadratnom.

Kuće skuplje od stanova samo na Jadranu

Crozilla-nekretnina-na-moru

Prema podacima portala Crozilla.com kuće su tijekom studenog u većini gradova imale niže cijene no stanovi, no iznimke su bile tek pojedini gradovi na moru: Dubrovnik, Pula, Poreč i Šibenik – u kojima su kuće ipak bile skuplje.
Najveća razlika tijekom studenog je zabilježena na području Dubrovnika gdje su kuće bile preko 20 posto, odnosno, 639 eura po metru kvadratnom skuplje od stanova. U Puli je, prema statistikama portala Crozilla.com, metar kvadratni kuće bio za 108 eura skuplji od stana, u Poreču 22 eura, a u Šibeniku tek 7 eura.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>