Želite kuću na manjem otoku?

Gradska vreva, sve veća užurbanost i gužve dio su svakodnevice velikog dijela stanovnika Hrvatske. Nerijetko poželimo otići negdje daleko, otisnuti se na pučinu i zaposjesti pusti otok – tek komadić kopna okružen morem. 

Sličan scenarij moguće je doživjeti i na Jadranu! Naime, na portalu Crozilla.com moguće je pronaći oglase za nekretnine koje se prodaju na malim ili rijetko naseljenim otocima.
Neki otoci svojom veličinom ne odaju dojam odvojenosti od kopna, no život na manjim, izoliranim otocima sasvim je druga stvar: mir i tišina stopljeni sa zvukom cvrčaka i morskih valova idilične su slike koje nam se nameću pri pomisli na male otoke, no s druge strane, upravo ta ista izoliranost donosi i mnogo problema.

sobol_logo_Crozilla_nekretnine Kristian Sobol vlasnik agencije za nekretnine T.O.P.A. “SOBOL” za portal Crozilla.com rekao je kako život, odnosno kupnja nekretnine na manjim otocima ima i svojih prednosti i nedostataka. Smatra kako su upravo mali otoci idealni za dobar odmor, plaže nisu prenapučene, a dodatne prednosti su mir i manje gužve, kao i to što nema prometa niti industrije. „U nedostatke spadaju uglavnom slaba povezanost sa većim otocima i kopnom, pitka voda (vodovod) koja se koristi iz cisterni koje se, naročito ljeti, pune brodom vodonošcem što je prilično skupo.
Razdoblje u kojem se na otocima oko Lošinja kupuje je uglavnom proljeće, oko Uskrsa ili poslije ljeta pa do Nove Godine. Prema našoj evidenciji zanimanje za nekretnine je najveće na otoku Unije.“, rekao je Sobol, a navodi i kako je otok Ilovik odnedavno dobio vodovod, a uskoro se očekuje i kanalizacija pa će se boravak i život na tom otoku znatno promijeniti.

Bulat-logo_Crozilla-nekretnineRenata Bulat, licencirana agentica za nekretnine iz tvrtke Inter-servis Bulat d.o.o za portal Crozilla.com rekla je kako je interes za kupnjom nekretnina na otocima pao: „Od 2009.godine do danas imamo godišnji postotak od cca. 5 posto kupaca koji iskazuju interes za kupnjom nekretnine na otocima.“ Dodaje kako najviše upita za nekretnine na otocima dobivaju u rano proljeće, pa se tada se organizira i razgledavanje – ali do kupnje ili realizacije kupoprodaje vrlo rijetko dođe.
Mnogo je kriterija koji uvjetuju kupnju nekretnina na manjim otocima, a prometna povezanost jedan je od njih, pa Renata Bulat kaže kako strani kupci trenutno ne pokazuju interes za nekretninama na otocima Šibensko-Kninske županije, te dodaje kako se čak i kod potražnje i dostavljenog upita napominje da otoci ukoliko nisu spojeni s kopnom (mostovima) ne dolaze u obzir. „Stoga dakle nudimo otok Murter, koji je u Tisnom spojen s kopnom, a ima sve čari otoka!

Na portalu za nekretnine i turizam Crozilla.com moguće je pronaći stare kamene kuće koje se prodaju na manjim otocima, a agencije za nekretnine T.O.P.A. “SOBOL” i Inter-servis Bulat d.o.o izdvojili su neke od njih iz svoje ponude:

Otok KAPRIJE

Na središnjem dijelu šibenskog otočja smješten je otok Kaprije , oko 15 km udaljen od Šibenika. Na ovom otoku čija je površina tek nešto veća od 7 kvadratnih kilometara, putem portala Crozilla.com prodaje se nekoliko kuća.

2slike-otokKaprije – kopijaPutem portala Crozilla.com traži se novi vlasnik staroj, autohtonoj kamenoj kući. Ova kuća na tri etaže prodaje se po cijeni od 35.000 eura. Objekt je bez infrastrukture, a potrebna mu je i adaptacija.
Više informacija o ovoj nekretnini potražite ovdje: Kamena kuća, Kaprije, 44 

Otok UNIJE

Otok bogate povijesti, Unije, smjestio se u blizini Cresa, Lošinja i Suska. Većina od 88 stanovnika koliko ih ima ovaj otok broji bavi se turizmom, maslinarstvom ili ovčarstvom. Na gotovo 17 kvadratnih kilometara ukupne površine ovog otoka prodaju se 3 objekta putem portala Crozilla.com.
Za kupnju kuće od 240 „kvadrata“ i zemljištem od 440 metara četvornih na otoku Unije trenutno se traži 400.000 eura. Kuća ima čak 8 soba, odnosno ukupno 20 ležajeva stoga je pogodna i za bavljenje turizmom.
Više informacija o ovoj nekretnini potražite ovdje: Unije – Kuća, 240 

Putem portala Crozilla.com prodaje agencija za poslovanje nekretninama T.O.P.A. “SOBOL”  prodaje stan, odnosno apartman površine 47 „kvadrata“ s pogledom na more, a udaljen je od obale tek 40 metara.
Više informacija o ovoj nekretnini potražite ovdje: Unije Otok – 2S+DB, 47 

Otok ILOVIK

Na površinu ovog otoka koja broj nešto više od 5,5 kvadratnih kilometara smjestilo se stotinjak stanovnika. Ilovik je smješten južno od Lošinja, tik na granici sjevernog i srednjeg Jadrana.

Agencija za poslovanje nekretninama T.O.P.A. “SOBOL” na portalu Crozilla.com oglasila je kuću za prodaju na otoku Iloviku. Cijena od 380.000 eura uključuje 270 „kvadrata“ stambene površine i 220 „kvadrata“ okućnice, a kuća se sastoji od konobe (restauranta sa 32 mjesta u lokalu i 70 mjesta na terasi), pekarnice, stana i terase, a sve navedeno je i u funkciji.
Više informacija o ovoj nekretnini potražite ovdje: Ilovik – Kuća, 270 m²

Otok PRVIĆ

Otok Prvić nalazi se u Šibenskom arhipelagu gdje se površinom prostire na oko 2,4 kvadratna kilometra na koje je taj otok smjestio svojih četristotinjak stanovnika.

Prvic-Bulat-CrozillaKuća s pogledom na more oglašena je na portalu Crozilla.com, a prodaje se posredstvom agencije za promet nekretninama Inter-servis Bulat d.o.o. po cijeni od 196.000 eura. Kuća je smještena na otoku Prviću, u drugom redu do mora. Uređena i useljiva kamena kuća prostire se na tri etaže i ukupno 130 „kvadrata“ stambene površine. Kuća ima 5 soba, 3 kupaonice, 2 kuhinje, konobe, balkone, lijepu komfornu terasu i mali vrt. Kompletan namještaj je u cijeni. S kata se pruža lijep pogled na more, a od plaže je udaljena tek 40 metara.
Više informacija o ovoj nekretnini potražite ovdje: Kamena kuća u 2. redu do mora

Otok SUSAK

Na otoku površine nešto manje od 4 kvadratna kilometra nalazi se samo jedno mjesto, Susak, a sačinjeno je od dva naselja međusobno povezana stepenicama. Na ovom otoku nema automobila ili noćnih klubova, a preko zime nema niti mnogo stanovnika (budući da se većina otisnula “preko bare”).
Za sve one koji bi željeli iskušati život na ovom mističnom otoku u ponudi agencije T.O.P.A. “SOBOL” nalazi se stara kamena kuća s pogledom na more. U „paketu“ od 120 metara kvadratnih dolaze četiri sobe, kupaonica, kuhinja, blagovaonica, terasa, a više informacija o nekretnini pronađite ovdje: Otok Susak, Mali Lošinj – Kuća, 120 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>