Kuće i dalje jeftinije od stanova

Život u kući u najvećem broju slučajeva može pružiti veći komfor i privatnost nego u stanu, no većina se kupaca, unatoč višim cijenama, ipak odlučuje za kupnju stana.
kuca-1-1

Potražnja za stanovima u većini je gradova veća nego za kućama, ali su ujedno i njihove cijene više, a podaci oglasnika Crozilla.cm pokazali su kako je u siječnju razlika iznosila oko 16 posto.

Dubrovnik s razlikom u cijenama „kvadrata“ od 515 eura i Poreč sa razlikom od 48 eura – tijekom siječnja su bili jedini gradovi u kojima su putem Crozilla.com oglašavane cijene kuća bile više od cijena stanova.
Najveća razlika zabilježena je u Opatiji gdje su stanovi bili čak 680 eura po „kvadratu“ skuplji od kuća.
Zamjetno veća potražnja za stanovima nego za kućama tijekom siječnja se u Zagrebu osjetila i na razlici u njihovim cijenama koja je iznosila 556 eura po „kvadratu“.

Najtraženiji grad za kupnju kuća tijekom siječnja je, prema podacima oglasnika Crozilla.com, bio Osijek u kojem se za kvadratni metar kuće tražilo 600 eura što je 353 eura manje no za „kvadrat“ stana.

Mala razlika u cijenama zabilježena je u Puli gdje su stanovi bili tek 36 eura po četvornome metru skuplji do kuća, te u Sisku gdje je razlika iznosila 64 eura.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>