Kuća ili stan mogu se pronaći i za 40.000 eura

Pri pomisli na kupnju vlastite nekretnine vrlo često pada nam na pamet zaduživanje koje može trajati čitav život, no ponekad se može kupiti i useljiva nekretnina po cijeni novijeg automobila.
Kupiti novogradnju ili pak, nekretninu starije gradnje učestala je dilema brojnih kupaca. Iako su njihove cijene više, novogradnja, u pravilu, nakon kupnje ne zahtijeva dodatne financijske napore. No, kod nekretnina starije gradnje situacija je obrnuta: u početku su potrebna nešto manja financijska izdavanja, ali su dodatna ulaganja najčešće neizbježna.

kuca-cijena-novac-crozilla

Za iznos od 40.000 eura vrlo je teško pronaći kuću ili stan u novogradnji, no kupci kojima godina izgradnje ili stanje nekretnine nisu presudni faktori za kupnju, u većini će gradova moći pronaći nešto za sebe. Putem oglasnika Crozilla.com za navedeni je iznos moguće kupiti stan od oko 90 kvadratnih metara ili kuću veću od 250 „kvadrata“. No, uglavnom je riječ o kućama i stanovima na periferiji, onima starije gradnje, garsonijerama, etažama kuća ili pak neuređenim tavanima.

Nekretnine tako niskih cijena, tijekom siječnja na oglasniku Crozilla.com bilo je moguće pronaći u brojnim gradovima poput Bjelovara, Vukovara, Osijeka, Slavonskog Broda, Siska, Varaždina, Karlovca, pa čak i Zagreba, ali i u pojedinim gradovima na moru.

Unatoč velikoj potražnji i porastu cijena, čak se i na zagrebačkom području mogu pronaći nekretnine niskih cijena, a do 40.000 eura moguće je na rubnim dijelovima grada kupiti stan od oko 50 kvadratnih metara, ali i vikendicu ili manju kuću dvostruko veće površine.
U takvim je slučajevima najčešće riječ o nekretninama starije gradnje, o garsonijerama ili stanovima manjih površina smještenima u podrumu ili suterenu, dok su kuće u tom cjenovnom rangu najčešće smještene na gradskoj periferiji ili pak na sljemenskim obroncima.

Najveće nekretnine za navedeni je iznos u siječnju bilo moguće kupiti u Bjelovaru gdje su se na oglasniku Crozilla.com mogli pronaći čak i stanovi od 90 kvadratnih metara, ali i kuće od veće od 250 „kvadrata“.

Čak niti gradovi na moru nisu „cijepljeni“ od nekretnina ovako niskih cijena, a na oglasniku Crozilla.com tijekom siječnja bilo ih je u Senju, Rijeci, pa čak i u Opatiji. No u takvim je slučajevima moguće kupiti tek manji stan ili garsonijeru starije gradnje, a kada je riječ o kućama na moru, za iznos od 40.000 eura najčešće je moguće kupiti tek vrlo staru kamenu kuću ili ruševinu.

Komentari
  1. 4 godine ago
  2. 4 godine ago

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>