Kreće novi krug subvencioniranih stambenih kredita

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je poziv za prikupljanje ponuda za sklapanje ugovora o davanju subvencioniranih stambenih kredita.

novac-cijena

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u srijedu 19.02.2020. objavila je poziv za prikupljanje ponuda za sklapanje ugovora o davanju subvencioniranih stambenih kredita.
„APN poziva sve kreditne institucije koje na području Republike Hrvatske mogu prema posebnom propisu obavljati poslove davanja kredita na tržištu da dostave ponudu za sklapanje ugovora s Republikom Hrvatskom, kojom ponudom se obvezuju odobravati subvencionirane stambene kredite i s tim u vezi obavljati poslove pod uvjetima i na način određen Zakonom o subvencioniranju stambenih kredita ili pod uvjetima koji su za korisnika kredita ili Republiku Hrvatsku povoljniji od uvjeta propisanih Zakonom.“ – navedeno je u pozivu objavljenom u srijedu 19.02.2020..

Rok za dostavu ponuda traje do 27. veljače 2020. godine, do 16:00 sati, a javno otvaranje ponuda određeno je za 28. veljače 2020. godine u 10:00 sati u prostorijama APN-a.

Navedeni je poziv upućen kreditnim institucijama, odnosno bankama, a uskoro će biti najavljen i točan datum raspisivanja poziva za građane.

Mjerama subvencioniranih kredita Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja već četvrtu godinu za redom pomaže mladima do 45 godina riješiti stambeno pitanje, a u prve tri godine provođenja ove mjere odobreno je 9410 subvencioniranih kredita.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>