Koliko kvadrata stane u 50.000 eura?

Kada su nekretnine u pitanju, 50.000 eura ponekad se ne čini kao pretjerano velik iznos, no na oglasniku Crozilla.com za tu je svotu moguće pronaći stanove veće i od 100 „kvadrata“.
Ovisno o potražnji i lokaciji, cijene nekretnina vidno se razlikuju, pa se u različitim gradovima za isti iznos ponekad ne mogu kupiti niti približno slični stanovi.

crozilla-prodaja-kupnja-nekretnina

Najviše „kvadrata“ za 50.000 eura nudi Osijek u kojem se putem oglasnika Crozilla.com prodaju dvorišni stanovi u samom središtu grada površine i do 150 metara kvadratnih.

Dobra kupnja može se obaviti i na moru, preciznije: u Senju. Naime, u središtu toga grada za navedeni se iznos prodaju stanovi veći od 100 „kvadrata“, dok se u Opatiji, Splitu ili Šibeniku može dobiti tek stan od oko 40 metara kvadratnih. Zanimljivo je da, primjerice u Dubrovniku putem Crozilla.com u ponudi niti nema stanova oglašenih s tako „niskom“ cijenom.
Dubrovačko-neretvanska županija za iznos od 50.000 eura ne nudi mnogo: tek stanove do 40 metara kvadratnih. Tako se na Lastovu za navedeni iznos prodaje stan od 40 „kvadrata“, u Veloj Luci stan od 28 „kvadrata“, te 25 metara kvadratnih u Orebiću.

U središnjoj se Istri za 50.000 euro može kupiti stan ili etaža kuće od 150 metara kvadratnih. No, i u gradovima uz more mogu se pronaći dobre prilike za kupnju. U Puli je moguće kupiti adaptiran stan od oko 70 „kvadrata“, a u Rijeci i Zadru se za taj iznos može kupiti stan s pogledom na more od oko 80 metara kvadratnih.

Putem oglasnika Crozilla.com u ovom cjenovnom rangu moguće je pronaći i novije stanove. Jedan od takvih gradova je Đakovo u kojem se noviji stan površine 48 metara kvadratnih prodaje za 35.000 eura.
Za iznos od 50.000 eura u Zagrebu se može kupiti novi stan od 66 „kvadrata“ u četvrti Jakuševec, kao i stan za adaptaciju približno jednake površine u samom središtu grada.

Većina navedenih stanova starije je gradnje, a nakon njihove kupnje valjalo bi računati na dodatna ulaganja za adaptaciju i uređenje. Stoga prije kupnje valja dobro promisliti isplati li se više kupiti skuplju novogradnju, ili jeftiniji stan koji zahtjeva naknadne troškove?

Novac ne vrijedi svugdje jednako

Ovisno o lokaciji i potražnji, u istim se gradovima ili županijama na oglasniku Crozilla.com mogu pronaći potpuno različite nekretnine. Za iznos od 50.000 eura mogu se pronaći stanovi od tek 20 pa sve do 150 metara kvadratnih. Stoga, kada su nekretnine u pitanju, s pravom možemo reći kako novac ne vrijedi svugdje jednako.

Komentari
  1. 5 godina ago

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>