Kakve se nekretnine trenutno najviše traže?

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su se tijekom siječnja najviše pretraživali stanovi za prodaju na području Zagreba.
Osim za onima u glavnom gradu, velika potražnja za stanovima je bila i na području Splita, Zadra, Pule i Osijeka.
Potencijalni strani kupci tijekom siječnja su putem oglasnika Crozilla.com najčešće pretraživali oglase za prodaju stanova u Zagrebu, Splitu, Puli i Makarskoj, a najčešće su dolazili iz BiH, Njemačke i Austrije.

potraznja-crozilla-nekretnine-1

Kada je u pitanju kupnja kuća i zemljišta, Zagreb, začudo, potencijalnim kupcima tijekom siječnja nije bio prioritet.  Ponuda kuća za prodaju najčešće se pretraživala na području Osijeka, Zadra, Pule, Šibenika i Poreča.
Posjetitelji iz stranih zemalja koji su pokazali interes za kućama, najčešće su dolazili iz Njemačke, SAD-a, Švicarske, Austrije i Slovenije, a pretraživali su one na području Crikvenice, otoka Vira, zatim Zadra, Vodica i Poreča.

Građevinska su se zemljišta tijekom siječnja na oglasniku Crozilla.com najviše tražila na području Zagreba i Zadra. Potencijalni strani kupci najčešće su pretraživali ponudu onih koja su se prodavala na području Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Istarske i Šibensko-kninske županije, a takvi su najčešće dolazili iz Poljske, SAD-a, BiH, Nizozemske i Srbije.
Potencijalni su kupci najveći interes pokazali za poljoprivrednim zemljištima koja se prodaju na moru, najviše za onima na Krku, u Kaštelima, Medulinu i Puli, dok su strance zanimala područja kao što su Umag, Lopar, Krk, Pula, te Rovinj i Hvar.

Kakve se nekretnine traže na području Zagreba?

Prema podacima oglasnika Crozilla.com, najtraženiji zagrebački kvartovi su tijekom siječnja bili Centar, Trešnjevka, Maksimir, Jarun, Špansko i Dubrava.

Diana Perger, vlasnica agencije za nekretnine „Euro-interijeri“ za Crozilla.com rekla je kako se na području Zagreba najviše traže stanovi koje kupci planiraju financirati kroz novi Vladin program, dok se ostala potražnja, prema njezinim riječima, odnosi na 1,5-sobne i trosobne stanove „s naglaskom da je kupcima bitan funkcionalan raspored i kvaliteta, ispred cijene i to u naseljima zapadnog dijela grada.“

Kada je riječ o kućama, Perger kaže kako se traže manje derutne kućice ili zemljišta na svim boljim lokacijama za investicijsku izgradnju – u zoni tramvaja, u formiranim naseljima te u blizini glavnih prometnica. „Traženi su i manji stanovi za najam, kao i veći i noviji, četverosobni i peterosobni stanovi na boljim lokacijama, primjerice Jarun, Bundek, Vrbik.“

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>