Kakve se nekretnine traže u Istri?

Dok si domaći kupci najčešće mogu priuštiti nekretninu za stanovanje, oni iz inozemstva, pak, u Hrvatskoj najčešće kupuju nekretnine za odmor.

Analiza oglasa objavljenih na Crozilla.com pokazala je kako su domaći kupci lani najveći interes pokazali za stanovima u Zagrebu, dok su potencijalne strane kupce najviše zanimale kuće u Istri.
Suzimo li pogled na istarsko područje, analiza podataka pokazala je kako su potencijalni domaći kupci najčešće pretraživali stanove, a stranci tamošnje kuće za prodaju.

nijemac-crozilla-nekretnine

Domaći potencijalni kupci najčešće traže stanove

Posjetitelji oglasnika Crozilla.com koji su lani pokazali interes za nekretninama u Istri, najveći broj upita poslali su za one na području Pule, Poreča i Umaga. Najskuplja nekretnina za koju su se raspitivali bio je hotel čija je oglašavana cijena iznosila 1.700.000 eura.
Posjetitelji oglasnika Crozilla.com koji su bili zainteresirani za istarsko područje lani su najveći broj upita mailom poslali za stanove za prodaju, a zanimali su ih oni s cijenama od 28.000 eura pa sve do 350.000 eura.

Strance najviše zanimaju kuće u Istri

Sve nekretnine koje se prodaju ili iznajmljuju putem oglasnika Crozilla.com automatski se prikazuju i na brojnim inozemnim portalima grupacije Immowelt u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, pa potencijalni strani kupci imaju mogućnost slati upite za sve nekretnine koje ih zanimaju. Lani su, tako, najveći interes pokazali upravo za one u Istarskoj županiji, za koje je poslano preko 30 posto od ukupnog broja upita.

Istraživanje oglasnika Crozilla.com pokazalo je kako su potencijalni strani kupci tijekom 2016. godine najveći broj upita poslali za kuće i stanove za prodaju, a zatim i za građevinska zemljišta i kamene kuće.
Poreč, Pula, a zatim i Novigrad gradovi su na istarskom području u kojima su tijekom prošle godine stranci pokazali najveći interes za kupnju ili najam nekretnina.
Raspitivali su se za one s cijenama do čak 4.000.000 eura – koliko je iznosila cijena jednog od hotela na tom području za kojeg su se raspitivali.
Pokazali su interes za kućama u cjenovnom rangu između 10.000 -2.400.000 eura, no najviše je upita poslano za one s prosječnom cijenom od oko 180.000 eura, te najviše za one s površinom od oko 150 metara kvadratnih.

Potencijalni strani kupci, prema istraživanju oglasnika Crozilla.com, lani su se raspitivali za stanove u Istri po cijenama od 20.000 pa sve do 300.000 eura, no najčešće za one od oko 80.000 eura. Prosječna oglašavana cijena „kvadrata“ stanova za koje su pokazivali interes je iznosila 1307 eura.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>